Nihal Olçok: Kara ve Hava Kuvvetleri'nden bilgi gitti

Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Yazar Nihal Olçok, Halk TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Olçok 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuştu.

Olçok, "Burası bir devlet kim tarafından yönetilerse yönetilsin, devletin bir sahibi vardır. Ve devletin sahibi iktidar değildir. İktidar hükümettir. Ve devletin sahibi sizsiniz biziz vatan evlatlarıdır. Dolayısıyla iktidara kimin geleceğini kimin hangi eylemde bulunacağını 15 Temmuz gösterdi" dedi.

'Şirin Ünal darbe olacağı haberini Erdoğan'a götürmüştü'

Şubat ayında Kara Kuvvetleri'nden Haziran ayında ise Hava Kuvvetleri'nden bilgi gittiğini belirten Olçok, "İnanın istihbarattan da, MİT'ten de çok daha iyi bilen bir halk var. Bir vatan evladı ordusu var. Ordunun içindeki bu bilgileri Şirin Ünal'a götüren kişiler ifadelerini de verdiler. Gizli tanıklık da yaptılar. Olayların bir kısmının aydınlanmasında çok büyük katkıları olmuştur. Bu net bir bilgi. Şubat ayında Kara Kuvvetleri'yle ilgili bilgiler isim isim gidiyor. Haziran ayında ise Hava Kuvvetleri" ifadelerini kullandı.

Olçok, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bakıldığında 'yüzde 50, yüzde 60 orduda bir FETÖ sızıntısı var' diyelim. Ama ne kadar yapıldı, neyi ne kadar biliyoruz? Elimizdeki verilere göre zaten biz hareket etmemişiz ki bundan sonra o verilerin ne kadar bir anlamı var? TSK'nın kendine öğrenci alırken hassasiyeti hepimizce malum. Bütün bu hassasiyetler o dönem kimler tarafından ne kadar gözetilmedi orada nasıl açık kapılar bırakıldı?"


'Bunlar Kuran'ı da kendilerine yorumladılar'

Olçok, "Bakın bir örgütten bahsediyoruz ve bu örgütün dergisi sızıntı. Hiçbir zaman açığa çıkmak rengini belli etmek... Nihayetinde biz bunların doktrinini biliyoruz. Amaçları 'bir gün bir haber verilecek herkes bulunduğu örtüden sıyrılacak'. Hatta Müessir (Müddessir) süresi sanıyorum öyle bir ayet var. "Ey örtüsüne bürünen..." Kuran'ın bu kısmını bile kendilerine göre düstur haline getirmiş insanlar bunlar. O peygambere gelmiş bir ayettir ve o fetret döneminden sonra 'Allah'ın tebliğini açık açık yap' söyleminin karşılığıdır. Fakat bunlar Kuran'ı da kendilerine yorumladılar" cümlelerini kullandı.

"Madem bu kadar güçlüler neden bir siyasi parti kurmadılar?" diye soran Olçok, "Madem bu kadar kalabalıktılar, bu kadar güçlüydüler bu kadar eğitimliydiler ve bütün siyasetteki partilere güç verebilecek kadar kendi güçlerine onlara kanalize edebilecek kadar hangi partiye yanaşırlarsa onları iktidar edebilecek hangi partiden uzaklaşırsa onları Meclis'e dahi sokmayacak kadar bir birikimleri bilgileri ve bilgelikleri varsa bunlar neden parti kurmadılar?" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :