Narin'in köyünde 'ifade vermeyin' diyen iki şahıs kim? Kapı kapı gezdiler

Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde sır perdesi kalkamadı. Bu sefer dikkat çeken iddia iktidar medyasından geldi.

Diyarbakır'ın Tavşentepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın katledilip çuvalın içine konduğu öğrenildi. Küçük kızın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin altında bulundu.

Olay ile ilgili amca ve köyün muhtarı Salim Güran tutuklandı. Nevzat Bahtiyar isimli şahıs da itirafçı oldu. Bahtiyar, Amca Güran'dan 200 bin lira alma karşılığı ile Narin'i derenin altına gömdüğü söyledi.

Bahtiyar'ın ifadesinin servis edilmesi de eleştirildi. Soruşturmanın gidişatı için müdahale olduğu şeklinde bile yorumlandı.

İSMAİL SAYMAZ DİKKAT ÇEKTİ

Halktv.com.tr yazar İsmail Saymaz da bugünkü (10 Eylül) köşesinde Bahtiyar'ın ifadesinin hayatın olağan akışına ters olduğunu dile getirdi. Saymaz, "Bir insanın yüksek debiyle akan derede, hem içinde ceset olan çuvalı gömüp hem de 15-20 kilogram ağırlığında taş bulup üzerine örtmesi, olağanüstü bir yetenek gerektiriyor. Bahtiyar’ın yarım saat fark edilmemiş olması, sizce de hayatın olağan akışına aykırı değil mi?...90 hanelik bir köyde 19 gün boyunca cesedin bulunamaması, Narin’in kim veya kimler tarafından, niçin ve ne şekilde öldürüldüğünün tespit edilememiş olması, kolektif bir suç ve sus ortaklığını akla getiriyor." dedi.

BU ŞAHISLAR KİM? JANDARMA ABLUKASINDA NASIL ORGANİZE OLDULAR

Sabah gazetesi de dikkat çeken bir haber yayımladı. Gazete, 90 hanelik Tavşantepe Köyü'nde iki kişinin kapı kapı dolaşıp ifade vermemesi konusunda organize ettiğini yazdı. Günlerdir, emniyetten jandamraya çok sayıda güvenlik gücünün köy ve köy çevresinde bulunurken bu şahısların nasıl bu organizasyonu yaptığı merak konusu oldu.

Köylülerin dikkat çeken sessizliğini Halk TV'den Ferit Demir defalarca aktarmıştı. Gazete, köylüleri organize eden kişilerin yakalanıp yakalanmadığı konusunda bir bilgi vermeyerek 'bu iki kişi kim?' sorusunu yöneltti.

Kaynak:Sabah, Halktv.com.tr