Muhalefetten Erdoğan’a ‘dolar’ tepkisi

Muhalefetten Erdoğan’a ‘dolar’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyondaki açıklamalarıyla doların uluslararası piyasada rekor kırarak 13.82'yi görmesi üzerine siyasi partilerden sert açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni ekonomi modelini anlatmak için TRT’ye konuk oldu. Erdoğan’ın faizlere ilişkin yaptığı açıklamalar Türk Lirası’ndaki değer kaybını hızlandırırken, uluslararası piyasalarda dolar 13.82'yi gördü. Erdoğan'a siyasi parti liderlerinden tepki mesajları geldi.

Davutoğlu: Allah aşkına konuşma artık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a sert tepki göstererek şöyle dedi:

“Dolar; ülkeye güven vermesi gereken, vatandaşları sakinleştirmesi beklenen Sn. Cumhurbaşkanı'nın televizyona çıkacağı haberiyle 13'ü aştı. Konuşmayla birlikte ise 14 TL'ye kadar yükseldi! Bu konuşmalar TL'ye taammüden saldırı niteliği kazandı. Allah aşkına konuşma artık!”

Gültekin uysal: Dolar beyefendinin sesini seviyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Erdoğan'ın açıklamalarına , “Dolar beyefendinin sesini seviyor; bir ara 13.70’leri gördü! Sayın Erdoğan, söylesen tesiri çok, sussan dolar razı değil” şeklinde tepki gösterdi.

Dolardaki artışı “Bir Deli'nin Hatıra Defteri'nden bir günümüz!” ifadeleriyle yorumlayan Uysal, “Bu yıl 3.çeyrekte büyümüş yine ekonomi..Kimin için büyüdüğü malum…Bu ülkenin ömründen 20 yıl(80 çeyrek eder) çaldınız.. Acaba kaçıncı çeyrekte halkın mutfağına girecek o büyüme… Asgari ücretlinin aylık rızkı bugün 3 çeyrek(altın) bile etmiyor..Artık yeter…” şeklinde konuştu.

CHP’Den açıklama: Halk bir kişinin keyfiyle sefalete sürükleniyor

Doların 14 lira yaklaşması üzerine CHP'den de ilk açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “'Çakma ekonomist' konuşuyor. Dolar 14 lira oluyor. Halk bir kişinin keyfiyle sefalete sürükleniyor” dedi.

Memleket Partisi: Tarihe geçiyorsun Erdoğan

Memleket Partisi, paylaştığı görselle birlikte, “Konuştukça parasına değer kaybettiren cumhurbaşkanı olarak tarihe geçiyorsun Erdoğan!” mesajına yer verdi.