CHP'den asgari ücret tepkisi: En az 5 bin 900 TL olması gerekiyordu

CHP'den asgari ücret tepkisi: En az 5 bin 900 TL olması gerekiyordu
Asgari ücretin açıklanması sonrasında muhalefetten ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan geldi. Ağbaba, açıklanan 4 bin 250 rakamı için, "Asgari ücretlinin 110 dolarlık kaybı 'müjde' olarak sunuluyor. Üzülerek söylüyorum ki, bu zam asgari ücretlinin cebine girmeden eriyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4 bin 250 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yeni asgari ücretin açıklanması sonrasında muhalefet kanadından ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan geldi. Sosyal medya platformu Twitter'dan açıklama yapan Ağbaba, geçen sene asgari ücretin 384 dolara, yeni açıklanan asgari ücretin ise 274 dolara eşit olduğunu ifade ederek, "Asgari ücretlinin 110 dolarlık kaybı 'müjde' olarak sunuluyor. Üzülerek söylüyorum ki, bu zam asgari ücretlinin cebine girmeden eriyecek" dedi.

Ağbaba'nın paylaşımları şöyle:

"2021 yılbaşında bir asgari ücretle 384 dolar alınabiliyorken, döviz kurundaki son artışla 183 dolara kadar gerilemiştir. Sadece TL'deki kaybı düşündüğümüzde bile asgari ücretin en az 5900 TL olması gerekiyordu. Ancak asgari ücret 4 bin 250 TL olarak açıklandı, yani 274 dolar!

Asgari ücretlinin 110 dolarlık kaybı 'müjde' olarak sunuluyor. Üzülerek söylüyorum ki, bu zam asgari ücretlinin cebine girmeden eriyecek"

Ağbaba'nın açıklamasının devamı şöyle:

"Yeni asgari ücretle Türkiye, Avrupa'da sonuncu olmaya devam edecek. Üstelik Avrupa'da asgari ücrete yapılacak zam oranının henüz belirlenmediğini de not edelim. Türkiye, daha yeni yıla başlamadan sonunculuğunu ilan etti!

AKP yıllarca dile getirdiğimiz bir vaadi daha gerçekleştirdi. Asgari ücretten vergi kaldırıldı. AKP'nin sözümüze gelmiş olmasını emekçiler adına olumlu buluyoruz. Unutulmasın ki, emekçilerimizin insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması partimizin iktidarında mümkün olacaktır.

Erdoğan, milyonlarca asgari ücretliye "Bizim paramız Türk Lirasıdır" diyor. Yandaşa, Katarlılara, beşli çeteye, dövizle, dolarla ihale dağıtanların mevzu emekçiye gelince "milli paramızı" hatırlaması en hafif deyimiyle emek düşmanlığıdır.

4 bin 250 TL asgari ücretle: Temel besin maddelerindeki kayıplar yerine konmamıştır!

Asgari ücret ısınmaya da yetmeyecek. Asgari ücret bu kış gibi önümüzdeki kışı da soğukta geçirecek.

Erdoğan eliyle adım adım İflasa sürüklenen Türkiye’de 4250 TL asgari ücret, ne barınma ne açlık krizini çözmeyecek. Bu asgari ücret evlerde bayram havası değil ne yazık ki sefalet havası yaratmaya devam edecek"

Adıgüzel: Bu işçiyi açlığa mahkum etmektir

CHP'li Onursal Adıgüzel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 bin 250 TL’lik asgari ücret ile tencere kaynamaz. Bu sefalet maaşıdır, bu işçiyi açlığa mahkum etmektir" dedi.