MSB bir bakmış, SADAT meğer yokmuş!

MSB bir bakmış, SADAT meğer yokmuş!
Milli Savunma Bakanlığı, Sedat Peker'in ifşaatlarında da gündeme gelen SADAT hakkında bilgisi bulunmadığını itiraf etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplanmak üzere bir soru önergesi verdi.

Zeybek, Akar'a son günlerde sıkça gündeme gelen SADAT hakkında sorular yöneltirken soru önergesinde SADAT'ın Askeri güvenlik alanında eğitim verdiği ve kursları arasında 'Gayri Nizami Harp' ve 'Keskin Nişancılık' gibi başlıklar olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra, 'Kara Harekatı', 'Koruma', 'Tahrip', 'Keskin Nişancılık', 'Gayri Nizami Harp', 'İleri Tek Muharebe', 'Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik', 'Tank/Zırhlı Araç Avcılığı' gibi kursları bulunduğuna dikkat çeken Zeybek, "Eğitim verilen kişi, kurum ve ülkelerin denetime tabi olmaması, milli güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Firmanın kimlere, hangi şartlarda eğitim verdiği bilinemediği gibi ikmal faaliyetleri de, tedarik sürecinden lojistik sürecine kadar şeffaf değildir" ifadelerini kullandı.

Zeybek'in bu bağlamda yanıtlanmasını istediği sorular şunlar oldu:

1- SADAT Uluslararası Savunma, Danışmanlık, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulduğu günden bugüne kadar devletimizin hangi kurumlarına askeri ve güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve ikmal hizmetleri vermiştir? Verdiyse nelerdir?

2- Türk Silahlı Kuvvetleri, SADAT'tan askeri alanda ve/veya iç ve dış güvenlik alanında danışmanlık hizmeti almış mıdır? Aldıysa detayları nedir?

3- Türkiye'nin bazı şehirlerinde SADAT'ın kontrolünde ve işletmesinde olan silahlı eğitim kampları bulunmakta mıdır? Var ise hangi şehirlerdedir? Kimlere, ne gibi eğitimler vermektedir? ,

4- Harp okullarına alınacak olan adayların mülakatları sırasında, bu okullara alınacak adayları seçmekle görevli komisyonda SADAT bağlantılı isimler bulunmuş mudur? Hangi ünvanla bu mülakatlarda bulunmuşlardır?

Tek cümlelik cevap

Hulusi Akar'ın cevapladığı detaylı soru önergesinin yanıtı kısa ve net oldu. Akar, Milli Savunma Bakanlığı'nda SADAT ile ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığını cevabında açıkça beyan etti.

Akar'ın resmi cevabı şöyle:

"Yazılı soru önergesinde cevaplandırılması istenilen konular hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır"

SADAT Nedir?

SADAT kendi sitesine göre, uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketi olduğu iddiasında olan şirket danışmanlık, eğitim ve ikmal olmak üzere üç ana alanda hizmet sunduğunu belirtmekte.