Türkiye Kabil Havalimanı'nın güvenliğini SADAT'a mı verecek?

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen HalkTV'de yayınlanan Özlem Gürses'le Perdenin Önü Arkası programına bağlanarak Afganistan'daki son durumu değerlendirdi. Eslen, Türkiye, Kabil Havaalanı'nın güvenliğini üstlenmesi ile ilgili ortaya çarpıcı bir iddia attı. Emekli Tuğgeneral, "Türkiye Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlamak için SADAT'ı işaret ediyor" dedi.

Afganistan'da Kabil Havalimanı'nda dünkü saldırıların ardından ölenlerin sayısı 170'e yükseldi. Ölenlerden 13'ü ABD askeri, 28'iyse Taliban militanı olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Afganistan'daki son durum ile ilgili "Az önce aldığım bilgilere göre, Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

HalkTV'de yayınlanan Özlem Gürses'le Perdenin Önü Arkası programına bağlanan Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi ve gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eslen, Türkiye'nin Taliban'dan gelen Kabil Havalimanı işletme teklifine bazı şartlar sunduğunu ifade etti. Bu şartlardan biri güvenliğinin de Türkiye tarafından sağlanması. Türkiye, Taliban'ın güvenliği Türk askerinin sağlamasını kabul etmemesi durumunda, emekli asker ya da polislerin yanı sıra özel güvenlik şirketi tarafından sağlanması teklifini sunduğunu ifade etti. Eslen'e göre de bu özel güvenlik SADAT'ı işaret ediyor..

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen açıklamalarında şunları dile getirdi;
"Bugün yine Türk medyasında haber oldu. Türkiye hala Kabil Havalimanı'nın güvenliğini biz sağlayalım diyor. Taliban Kabil Havalimanı'nın işletmesine devam edin diye bir talepte bulunmuş. Türkiye'de güvenliğini de biz sağlarsak olur demiş. Bu teklifte de şöyle bir ifade geçiyor. Türk askeri olmasa da olur. Emekli askerler polisler de olabilir. Özel bir güvenlik şirketi de olabilir. Burada adres doğrudan doğruya SADAT."