Milas'a yöneldi: Alevler çok yoğun

Milas'a yöneldi: Alevler çok yoğun
Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki yangın Akçakaya Köyü çevresinde şiddetli şekilde devam ediyor. Milas merkeze doğru ilerleyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor... Akçakaya Köy merkezine kadar gelen alevler doğrultusunda Gürceğiz ve Bayır mahallelerinde de tahliye kararı alındı. Yangının kuzeye doğru seyri Yeniköy Termik Santrali’ni tehdit ediyor.

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Çökertme Köyü'nde dün gece şiddetini arttırarak Termik Santrale ulaştı. Sabaha kadar süren mücadele sonunda santral çevresinde durdurulan yangın bugün ilerleyişini Milas merkeze doğru sürdürdü. Geçtiği yerleri küle çeviren yangın Akçakaya Köyü çevresinde şiddetli şekilde devam ediyor.

Tepelerden aşağıya doğru inen yangına havadan ve karadan  müdahale sürüyor.

milas-merkez-001.jpg

Alevler Akçakaya Köy merkezine ulaştı

Yangın, termik santralin arkasında bulunan Akçakaya Köyü’ne kadar geldi. Bölgede 7-8 farklı alanda alevler yükseliyor. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangın köy merkezine ulaştı. 

İki mahallede daha tahliye kararı

Gürceğiz Köy'ünde yurttaşlar tahliye ediliyor. Yangın Gürceğiz Köy Merkezine doğru ilerliyor. Yurttaşlar acil arazöz ve toma desteği istiyor. 

Bayır Köy'üne tahliye kararı verildi. Bayır Köy'ü tahliye ediliyor, yangının yeni rotası, rüzgarın yönü baz alındığında yangın kuzeye doğru ilerliyor. 

Yeniköy Termik Santrali tehlikede

Yangının kuzeye doğru seyri Yeniköy Termik Santrali’ni tehdit ediyor.