Metsamor Nükleer Santrali'ne ilişkin verilen soru önergesine bakanlıktan yanıt: Tehlike var

Metsamor Nükleer Santrali'ne ilişkin verilen soru önergesine bakanlıktan yanıt: Tehlike var
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye'ye 16 kilometre uzaklıkta, Ermenistan'da bulunan Metsamor Nükleer Santrali'nin tehlikelerinin araştırılması için verdiği soru önergesini gelen yanıt Milliyet gazetesine servis edildi.

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Her ne kadar soru önergeme verilen resmi yanıt bana gönderilmeden Milliyet gazetesine servis edilmiş olsa da, AK Parti'li bakanların nükleer santrallerin tehlikesini bir nebze anlaması bakımından önemli bir adım attırdık. Metsamor ve Akkuyu nükleer santralleri. Çok tehlikeli!'' ifadelerini kullandı.

Tehlike var

Yavuzyılmaz'ın Metsamor Nükleer Santrali ile igili 'tehlike var mı?' soruna yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, 'tehlika var' ifadeleri kullanıldı. 

'Tedbir aldınız mı?'

Yavuzyılmaz'ın Metsamor Nükleer Santrali ile igili 'tedbir aldınız mı?' sorusuna Dışişleri Bakanlığı tarafından yanıt verilmedi.

Ne olmuştu?

Iğdır'a 16 km, Ermenistan'ın Metsamor nükleer güç santrali Çernobil'le aynı yıl 1977 yapımı, ömrünü 2005'te tamamladı, hala çalışmaya devam ediyor.

Metsamor sorununun ülkemize ve komşu ülkelere olan olası yıkıcı etkilerinin ayrıntılarıyla araştırılması ve uluslararası kamuoyu oluşturarak sorunun çözümü noktasında adım atılması için CHP 40 milletvekilinin imzasıyla bir Meclis Araştırma Önergesi vermişti.

Etiketler :