Meteoroloji gün vererek uyardı! Yağmur ve lodostan sonra kar geliyor

Meteoroloji gün vererek uyardı! Yağmur ve lodostan sonra kar geliyor
Meteoroloji tarafından yayınlanan 5 günlük haritalı hava durumu tahmininde bu gün başlayan yağışlı havanın perşembe gününe kadar devam edeceği görülüyor. Meteoroloji sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaparken yer yer kar yağışlarının da etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, salı günü batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalmaya başlayacağı belirtildi. Bugün fırtına ile başlayan yağışlar çarşamba gününden itibaren yerini kar yağışına bırakacak.

hava-durumu-ometeoroloji.jpg

Meteorolojiye göre yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Pazartesi akşam saatlerine kadar Marmara, Kıyı Ege ve Ege'nin kuzey kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları ile Antalya ve Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara Bölgesi ile Ege'nin kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul ve çevresi için kritik hava durumu uyarısı geldi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafIndan Pazartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli ve tam fırtına uyarısında bulunuldu. Açıklamada; rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve tam fırtınanın 70-110 kilometre saat şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

5 günlük haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpg

hava-durumumu5.jpg

Ankara Hava durumu: Valilikten sağanak ve rüzgar uyarısı

Ankara Valiliği, yarından itibaren kent genelinde etkili olması beklenen sağanak ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulundu. Olumsuz hava koşullarının salı gününe kadar süreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Ankara Valiliği'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 29 Kasım Pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren Ankara'da rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkisiyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Açıklamada sağanakla ilgili de "29 Kasım Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra Ankara'nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 29 Kasım Pazartesi akşam ve 30 Kasım Salı sabah saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yapıldı.

hava-durumu.jpg

İstanbul'da lodos etkili

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Bugün sabah saatlerinde kuvvetli lodos etkisini gösterdi. Kadıköy Caddebostan Sahili'nde ve Bakırköy Sahili'nde dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle dalgaların yüksekliği zaman zaman yaklaşık 3 metreye kadar ulaştı. Kadıköy'de sahile yürüyüş yapmak için gelen vatandaşlar da o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Lodos nedeniyle oluşan dev dalgaları görüntüleyen bir kişi, "Çok keyifli her şey çok güzel. Hoşuma gitti. Kuşlar, dalgalar sahile vuruyor, çok güzel bir sabah" dedi.