Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kar yağmurla birlikte geliyor günlerce sürecek

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kar yağmurla birlikte geliyor günlerce sürecek
MGM, 5 günlük haritalı hava durumu tahminini açıkladı. Hafta sonu için plan yapanlara kötü haber var. Yağışlar bugün başlayarak tüm hafta sonu yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da karla karışık sağanak yağışlar beklenirken batıda ise sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahmin raporuna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya ve Marmara'nın güneyi, Ege'nin kıyı ve kuzey kesimleri, Antalya çevreleri ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde genellikle yağmur ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Sakarya ile Gümüşhane ve Bayburt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için kar ve sağanak yağış uyarısı yaptı.

Yağışların Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

hava-durumu.jpg

Rüzgar sıcaklıkları düşürecek

Hava sıcaklıkların yarından itibaren bazı bölgelerde artması beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Ege Bölgesinde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Sakarya ile Gümüşhane ve Bayburt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için kar ve sağanak yağış uyarısı yaptı.

hava-durumu-hafta-sonu.jpg

Hangi illerde kar yağışı bekleniyor?

Rapora göre; hafta sonu İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Pazar günü Bayburt ve Gümüşhane'de ise kar yağışının etkili olması bekleniyor.

5 Günlük haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg