Mehmet Ağar: Özür diliyorum

Mehmet Ağar: Özür diliyorum
Mehmet Ağar, Yalıkavak Marina hakkında söylediği "Biz olmazsak buraya mafya çökecek" ifadesi ile ilgili özür diledi. Ağar, Fethullah Gülen ziyareti ile ilgili de 'Devletin bilgisi dahilinde gittik' dedi.

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolar ile ilgili gündemde olan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkındaki iddialara yanıt verdi. Sözcü TV yayınında Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Ağar, Bodrum Yalıkavak Marina hakkında söylediği "Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır"  sözleri nedeniyle özür diledi.

"Buraya mafya çökecek"

"Bu sözlerin sinir anında bir anda ağzından çıktığını belirten Ağar, Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından ve sinirliliğinden burada bir sürç-i lisan söz konusu. Bugün görev yapan emniyet teşkilatı mensubu arkadaşlarımız çok nadide çok değerli arkadaşlarımız. Bizim zamanında daha rütbelerde çok başarılı görevleri yapıyorlardı. Bugün Türkiye organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar, göz açtırmıyorlar. Dolayısıyla benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirler kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerek teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin" dedi. 

Marina iddiaları 

"Ben 25 sene olmuş devletten ayrılalı. 15 sene siyasette, bazı büyük holdingler yönetim kurulu üyelikleri hep teklif ettiler. Hiç birini kabul etmedim etmem de. Ancak burada benim söylediğim şu, iki devlet başkanımız Cumhurbaşkanımız ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Zaten merhum Aliyev'den bu yana iki millet iki devlet bir millet anlayışı var. Dolayısıyla son Karabağ  olayı çıktığı gibi kardeşlik olağanüstü gelişti. Bunun öncesinde Türk-Azerbaycan kardeşliğini sarsmaz bir biçimde güçlendirecek şekilde Marina sahiplerinin ricası üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türk özel sektöründe hiçbir görevi kabul etmedim. Bunu kabul etmemin sebebi, Türkiye ile Azerbaycan var olan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla kabul ettim"

"Mansimov'u Gülen'e götürdü" iddiası

Mansimov’u siz mi Fethullah Gülen’e götürdünüz?

Geçmişte ekmek tuz yemişsiniz. Hapis hayatında söz hakkı olmayan birisi hakkında bir şey diyemem. Kendisi defalarca oraya gitmiştir. Herkes bilir. Ben bir keresinde onunla gittim. Gidişimden devletin bilgisi vardır.

Ağar, “Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda adınız sıklıkla geçiyor” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Bu şahısla benim muhatap olmam söz konusu değil. Liderlik falan kolay iş değildir, mensubudur diyelim. Benim dokunulmazlığım yok, devlet her türlü araştırmayı yapar. Kendisinin bu sözleri üzerine yargıda gerekli müracaatlar yapılacaktır. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye. Bu konularda muhatap olmam söz konusu değildir. Avukatlarım gerekli girişimleri yargı nezdinde yapacaktır."

Oğlunuzla ilgili iddialarlar ilgili ne dersiniz?

Oğlumla iftihar ederim. Gurur duyarım. Bu iddialar PKK ve yasa dışı bazı örgütler tarafından çıkarılmıştır. FETÖ ile ilgili sitelerde üzerine atlamıştır. Zaten iki senedir FETÖ ve PKK ağırlıklı sitelerin koyduğu meselelerdir. Yıllardır dokunulmazlığı olmayan bir insanım. Kanundan, devletten, Allah’tan korkarım.

Geleceğe yönelik bu mücadeleye atılacak insanların önünü kesme psikolojik taktikleridir. Fevkalede pırlanta gibi inşaların önünü kesme operasyonlarıdır. Bunlar tabii bir gizli servisin kontrolü ve yönlendirmesiyle yapılmaktadır. Ne benim ne de oğlumun yasal ve ahlaki olmayan şeylerle ilişkisi mümkün değildir.

Bir fotoğraf yayınlanmıştı. Korkut Eken, Alattin Çakıcı, emekli bir paşamız ve siz. Bunlarda çok tartışıldı. 

Benim kompleksim yok. Fotoğraflar üzerinden hesap verecek halimiz yok. Marina üzerinde uğraşılması utanç vericidir. 5 bin kişi çalışmaktadır. Devletimize vergi vermektedir. Bu konuların polemik olması değil öne çıkarılması gerekmektedir.

Soylu'dan Mehmet Ağar'a tepki

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar'ın mafya açıklamasına da tepki gösterdi. Soylu’nun ifadesi şu şekildeydi:

"Bu süreçte “belki dil sürçmesidir” diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil."

Peker ne demişti?

Sedat Peker, Ağar'ın iş adamı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'a el koyduğunu iddia etmişti. Peker, söz konusu iddiasını dile getirdiği videoda, "Mehmet Ağar, Mübariz Gurbanoğlu'nu FETÖ'ye kendisi götürdü. Sonra da FETÖ'cü diye tutuklatıp Bodrum'daki milyar dolarlık marinasına çöktü" iddiasında bulunmuşu.