Mahkemeden Hiranur Vakfı'nın kaçak yapılarına kalkan!

Mahkeme, 6 yaşındaki çocuğun 'evlendirilmesi' istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nın kaçak yapıların yıkımına ilişkin kararı durdurdu.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı vakfın kaçak yapıları geçen aralık ayında İBB tarafından mühürlenip, işlem başlatmıştı. İBB ekipleri geçen günlerde AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin tüm itirazlara rağmen müdahale etmediğini belirterek İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe, Abdurrahmangazi Mahallesi’ndeki kaçak yapılarını yıkmaya başlamıştı. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün sürecin yaklaşık 1 yıl önce başladığına dikkat çekmiş, ilçe belediyesine ısrarla yazı yollamalarına karşın işlem yapıldığını açıklamıştı.

‘İptalini istedi’

Hiranur Vakfı, yıkım kararı alan İBB Başkanlığı’na dava açtı. Vakıf, İBB encümeni tarafından tutulan tutanak ile ilçe belediyesi tarafından düzenlenen tutanağın birbiriyle çeliştiğini belirterek, yapılan ilk mescit katının ruhsatının olduğu ifade etti. Vakıf dilekçesinde mescit katının projesine uygun yapıldığını öne sürerek devam eden bir yapı imalatının bulunmadığını ve İBB’nin yıkım kararının iptalini istedi.

‘Yürütmesini durdurdu’

Davayı görüşen İstanbul 11. İdare Mahkemesi de İBB encümeninin söz konusu kaçak yapıların yıkımına ilişkin tutanak örneğini ile konuya ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren dosyayı istedi. Mahkeme savunma ve ara karar cevabı geldikten sonra yeniden bir karar almak üzere yıkım kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :