Mahkeme öğrenciyi haklı buldu: Öğrencinin kredisi kesildi, mahkeme yürütmeyi durdurdu

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin bursunun kesilmesi gündemdeyken bir haber de Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden geldi. Ankara'daki bir protestoya katıldığı için kredisi kesilen Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri ile ilgili açılan davada bir öğrenci için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

GÜL GÜNDÜZ

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin bursları ve kredileri kesilirken bir haber de Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi için geldi. Mahkeme kredisi kesilen öğrencinin lehine karar verdi.

Ankara'da geçtiğimiz yıl 6 Kasım'da YÖK protestosu sırasında 28 öğrenci gözaltına alınmıştı. Hukuk Fakültesi öğrencisi Samed Can Çakır da o eyleme katıldı. Kısa süre sonra Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden aldığı kredisi kesildi. İtiraz etti.

Çakır, "7. İdare Mahkemesine itiraz ettim" dedi. 7. İdare Mahkemesi işte o itirazı haklı buldu. Yürütmenin durdurulması kararını verdi. 4 ay bekledi. Ama sonunda karar lehine çıktı. Davanın avukatı Mehmet Ümit Erdem kararın emsal niteliğinde olabileceğini hatırlattı. Özellikle de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için.

Erdem, "Şu anda Boğaziçi Öğrencileri için uygulanan karar hukuksuzdur... Bu konuda dava açan öğrenciler hakında yürütmenin durdurulmasıve işlemin iptali kararı verilecektir" dedi.