Kureyşi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi

Kureyşi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi
İstanbul'da yakalanan IŞİD'in dördüncü lideri olarak bilinen Kureyşi, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin dördüncü lideri olarak bilinen Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin İstanbul’da yakalanmıştı. Örgüt içerisinde Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi olarak da bilinen Al Sumaidai, sorgusunun ardından "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye teşebbüs etme" suçlaması yöneltilerek tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin dördüncü lideri olarak bilinen Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin İstanbul’da yakalandığı açıklandı. halktv.com.tr’ye konuşan IŞİD’e yakın kaynaklar, iddiaları doğrulamıştı.

Dahası, örgüt içerisinde Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi olarak da bilinen Al Sumaidai'nin 2017 yılından bu yana İstanbul’da olduğu ve bazı eylemler için talimat verdiği iddia edilmişti.

IŞİD’in son halifesi olarak ilan edilen Al Sumaidai'nin İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandığına dair Oda TV’de çıkan haberin ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Al Sumaidai'nin yakalandığını söylemişti.

Kaynak:halktv.com.tr