Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının ardından MEB: İfadeler çarpıtıldı

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının ardından MEB: İfadeler çarpıtıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ataması yapılmayan öğretmenlere yönelik kullandığı "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atanamayan öğretmenlere yönelik "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" sözlerinin ardından bakanlık tarafından açıklama yapıldı.

Bakanın bu ifadelerinin sosyal medyada 'çarpıtıldığının' iddia edildiği açıklamada "Sayın Bakanımız söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir.

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır"