Kılıçdaroğlu ve Akşener'den faiz tepkisi

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den faiz tepkisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası, politika faizini 1 puan indirmesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!" dedi.

Bir paylaşım daha yapan Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!" ifadesini kullandı.

Akşener: Ekonomiye dair rasyonel bir planınız var mı?

İYİ Parti lideri Meral Akşener de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirdi. Akşener, "Sayın Erdoğan, Allah’tan ekonomistsin! Olmasaydın, millet olarak ne yapardık bilmiyorum… Gerçekten bu hamlelerin dışında, ekonomiye dair rasyonel bir planınız var mı?" ifadesini kullandı.