Muhafazakarlar Kılıçdaroğlu ile helalleşti: Helalleşme sevgiyi büyütmektir

Helalleşme programı kapsamında birçok kesimle buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bu kez de bir grup muhafazakar buluşmak istedi. İstanbul İl Başkanlığı kürsüsünde konuşan yurttaşlar helalleşme adımını çok önemli bulduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşilmesi gerektiğini söylemiş ve siyasette yeni bir kapıyı açmıştı. Kılıçdaroğlu çok konuşulan helalleşme kavramını ise “Toplumda hangi kesimin yarası, travması, sorunu varsa bunların sarılmasını, çözülmesini istiyorum. Çocuklarımızın, gelecek kuşakların bizleri, toplumu barıştıran insanlar olarak anmalarını istiyorum. Artık toplum kucaklaşmalı ve geleceğini kurmaya bakmalıdır” diyerek detaylandırmıştı.

Bu kapsamda CHP lideri, toplumun birçok kesimiyle bir araya gelerek bu kesimlerin sıkıntılarını dinlemiş ve bu acıların bir daha yaşanmaması için bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Kürsüden Kılıçdaroğlu'na seslendiler

Bu kez de muhafazakar bir grup Kılıçdaroğlu ile helalleşme programı düzenleyerek Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerli bulduklarını belirtti ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kürsüye çıkarak konuşmalar yaptı.

'Kamplaşan bir Türkiye istemiyoruz'

Ayrıca yurttaşlar hep birlikte yaptıkları aşureyi de buraya getirdiler. Yurttaşların açıklamalarının ardından söz alan Kılıçdaroğlu, kamplaşan bir Türkiye istemediklerini ve barış içinde yaşamak istediklerini vurguladı. Kamplaşmayı siyaset kurumu yaptığında toplumda derin yaralar açtığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, o derin yaraların da Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ben bu konuşmaları üç aşağı beş yukarı değişik illerde, değişik kişilerden dinledim. Helalleşme sıradan bir çağrı değildir, oturup düşünmektir. Ya kavga ettik bari barışmasını bilelim. Bunu yapabilirsek bu millete huzuru getirmiş olabiliriz. Kusurumuz, hatamız var daha önce de söyledim. Hata insana mahsustur. Bütün mesele aynı hatayı sürdürmemektir. Helalleşme aynı zamanda barışmak demektir. Aynı sofraya oturmak demektir.

Sizler geldiniz şeref verdiniz. Bizim açımızdan son derece değerli bir hareket. Oturup konuşmak bize bakıp yeri geldiğinde sağlıklı ve tutarlı eleştiriler yapmak bizim açımızdan son derece önemlidir. Bu buluşmanın büyük bir önemi var. Artık birlikte olmalıyız. Elbette farklı düşüneceğiz. Ama bunlar kavga nedeni olmamalı."

'Siyaset kurumuna ders veren bir hareket'

Yurttaşların helalleşme hareketinin erdemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu buluşmada düşüncelerin açıkça ifade edilmesini insani bir hareket olduğunu belirtti ve bu hareketin aynı zamanda siyaset kurumuna da ders verdiğini söyledi.

Siyasetin samimi bir zeminde yürümesini istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Böyle olmazsa memleketi huzura kavuşturamayız. Helalleşme sevgiyi büyütmektir. Sevgiyi, dostluğu büyütmektir" dedi.

'Benim hakkım sizlere helal olsun'

"Her evde huzurun olması için mücadele etmiyorsam niye siyaset yapıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, helalleşmenin oy istemek olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Helalleşme acılardan ders çıkarıp gelecekte böyle acıların yaşanmaması çağrısıdır. Bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bereketi getireceğiz. Benim hakkım sizlere helal olsun" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:halktv.com.tr