Erdoğan, KPSS skandalında da muhalefeti suçladı: Bunu seçime kadar satacaklardı

Erdoğan, KPSS skandalında da muhalefeti suçladı: Bunu seçime kadar satacaklardı
AKP iktidarında çalıntı soru iddiaları üzerine KPSS iptal edildi. Fakat Erdoğan, KPSS skandalında yine okları muhalefetin üstüne çevirdi: Altılı masa aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek, bunu seçime kadar satacaklardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de yaptığı zirve dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. KPSS'deki çalıntı soru iddialarına ilişkin "KPSS iptal kararınızın detayını merak ediyoruz. Bununla birlikte son duruma ilişkin bilgi verebilir misiniz? FETÖ parmağı var mı?" diye soruldu.

'Bunu seçime kadar satacaklardı'

Erdoğan, KPSS sorununa şöyle yanıt verdi:

"FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi. Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek, bunu seçime kadar satacaklardı. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük. Ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik. Üst düzey de bir ekip oluşturduk ve bu ekiple çalışmalarına anında başladılar. ÖSYM, bundan sonraki süreci, kademeleri de inşallah en güzel surette devam ettirerek, şaibeleri de ortadan kaldırarak yoluna devam edecek."

'Bizim helalleşme sıkıntımız yok'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' ziyaretleri kapsamında Uludere'ye gitmesine de değinen Erdoğan, "Biliyorsunuz ben Uludere’deki o olayda ebediyete irtihal eden bütün kardeşlerimizin aileleriyle Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı’nın açılışında görüşmelerimi yaptım. Eşim Uludere’ye gitti, oradaki ailelerle yerinde görüşmeler yaptı. Dolayısıyla bizim Bay Kemal gibi kalkıp da nerede bir fırsatçılık var, o fırsatçılık anı geldiğinde onlarla bir araya gelmek gibi bir yaklaşımımız yok. Bizim öyle bir helalleşme sıkıntımız yok. Çünkü biz bütün vatandaşlarımıza karşı her türlü yapmamız gerekenleri yaptık, yapıyoruz. Orada belediyeyi de biz kazandığımız için, nasıl oluyor bu iş, hem öyle hem öyle…" ifadelerini kullandı.

Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Rusya’nın Türkiye'den IC İçtaş şirketiyle yaptığı anlaşmayı feshetmesi sonrası başlayan tartışmaları gündemine alan Erdoğan, şunları söyledi:

"‘25 bin kişi şu anda çalışmıyor. Burası kapatıldı’ gibi ifadeler söyleniyor. Böyle bir şeyi ben de kabul etmedim, Rus tarafı da kabul etmiyor. Çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki hafta Mersin Taşucu’nda Abdülhamit Han sondaj gemimizi uğurlamaya gittiğimde aynı gün oradan Akkuyu’ya geçeceğim, çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım. Ona göre de ‘yol haritamızı belirleyelim’ diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar."

Etiketler :