Kılıçdaroğlu'ndan Uludere paylaşımı: Aydınlatacağım ve bir daha geleceğim

Kılıçdaroğlu'ndan Uludere paylaşımı: Aydınlatacağım ve bir daha geleceğim
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uludere ziyareti sonrası sosyal medya hesabından "Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim" paylaşımı yaptı.

CHP'nin 'Helalleşme' ziyaretleri kapsamında bugün Uludere'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyareti sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

'Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz'

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim."

Kılıçdaroğlu, Uludere'de ne demişti?

Kılıçdaroğlu, Uludere'de yaşamını yitirenlerin ailelerinin ziyaretinin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay yaşanmıştı. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dinmesi, olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek ben bunun farkındayım ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla hala yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Adaleti sağlarsanız toplumda huzuru, kucaklaşmayı, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğinde ateş sönmedi sönmeyecek."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :