Kılıçdaroğlu Erzurum Mitinginde Konuştu

Kılıçdaroğlu Erzurum Mitinginde Konuştu
Kastamonu'dan uçakla Erzurum'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstasyon Meydanı'ndaki mitingi gecikmeli olarak saat 19.13'te başladı. 3 bin dolayında partılının dolduğurduğu ve 'Halkın umudu, geleceğin başbakanı...

Kastamonu'dan uçakla Erzurum'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstasyon Meydanı'ndaki mitingi gecikmeli olarak saat 19.13'te başladı. 3 bin dolayında partılının dolduğurduğu ve 'Halkın umudu, geleceğin başbakanı dadaşlar diyarına hoşgeldiniz' yazılı pankart açılan mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, hatır sorup, gecikmesinden dolayı "Kusura bakmayın" dedi. Kılıçdaroğlu, yaşanak bir Türkiye'yi, dürüst ve namuslu insanların yönettiği Türkiyeyi hep beraber inşa edeceklerini söyledi.

Sıkça "Sözüm söz" diyen Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla ben sabanıh 6'sında çocuğuma telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy para kasaları, içinde milyon dolarlar asla ve asla olmayacak. Benim bakanlarım birilerinin önünde yatmayacak, söz veriyorum. Onurlu Türkiye'yi, üreten Türkiye'yi yoksulluğu olmayan Türkiye'yi yeniden namusumuzla kuracağız" diye konuştu.

Rahmetli babasının Ağrı'nın Patnos'ta memur ollduğunu, Ankara'ya giderken Erzurum'da kaldıkları yıllardan söz eden Kılıçdaroğlu, o zaman Erzurum'un Doğu'nun Paris'i olarak nitelendirildiğini bildirdi. İktidarın 13 yıl içinde Erzurum'a ne yaptığını soran Kılıçdaroğlu, tarımı öldürdüklerini, hayvancılığı ve besicliği bitirdiklerini savundu. İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Erzurumlu kardeşlerime sesleniyorum. Daha bıkmadınız mı? 13 yıl yetki verdiniz ne oldu?" diyerek şöyle devam etti:

"Ülkede 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksulumuz var.Onların çocukları hiçbir sınava girmeden devlet memuru oluyor. Erzurum'un yaylaları neden şimdi mahsun? Bugün 19 Mayıs kurtuluşu savaşının başlangıç melaşesi Samsun'da yakıldı. Geldiğimiz noktaya bakın. O gazi, o şehit, o Nene Hatun'lar bize nasıl bir Türkiye bıraktılar. Yaşanacak bir Türkiye bıraktılar. Gözyaşları var bu ülkenini temelinde."

Emekli'ye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Erzurum'un kışları uzundur. Erzurum'da Kars'ta 8 ay doğalgazı yakarlar. O zaman eğer bu millete yardım yapılacaksa bu milletin yükü azalacaksa sözüm söz. Erzurum'da doğalgazı istediğiniz koşullarda size vereceğiz" diye konuştu.

"ERZURUM'DAN BİR CHP'Lİ VEKİL GÖNDERİN"

Erzurum'da 2 bin konutluk 'New City Projesi'yle maket üzerinden müteahhit Ahmet Metin Karadayı'dan ev alan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurulan ev sahipleri miting sırasında Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi.

Kılıçdaroğlu "Karadayı mağdurları öyle mi? Biliyorum, biliyorum. Bakın size söz. Bir milletvekili gönderin Erzurum'dan, CHP'li vekil gönderin. Göreceksiniz Erzurum'un sesi Ankara'dan Türkiye'ye nasıl yankılanıyor" diye karşılık verdi.

Sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarının atıldığı mitingde ülkeye temiz, namuslu siyaseti getireceğinin sözünü veren Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluğun olmayacağını, işsizliği bitireceğini ve kul hakkı yenmeyeceği söyledi. Kendini 'Anadolu çocuğu' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, 7 çocuklu bir ailenin üniversiteyi bitiren tek evladı olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Büyük ablam okuma-yazma bilmez. Rahmetli annem de okuma yazma bilmezdi. Okudum, alın teri döktüm. Devletin en önemli kurumlarında çalıştım. Emekli olduğum gün, siyasete atıldığım gün, mal varlığımı internet sitesine koydum. 'Benim alın terimdir bunlar' dedim. Dürüst ülke için çalıştım. Kul hakkı yemedim. 'Helal olsun' diyorum. Erzurumlulardan benim alacağım var. Kul hakkı yemeyen adam arıyorsunuz işte benim. Dürüst, namuslu adam arıyorsunuz işte benim. Oy verdiniz güzel. 13 yıllık kredi açtınız ne oldu? Erzurum'un miletvekili sayısı düştü. Fabrikaları kapandı. Et ve Balık Kurumu'na ne oldu? Üretici memnun mu? O zaman eski alışkanlıklarımızı bırakalım. Türkiye'ye namuslu siyaseti getirelim. Yeni, güzel bir hamle yapın. Türkiye dünyanın ekonomik büyüklük olarak 18'inci büyük ekomonisi. Niye bu kadar işsizlik var? Yazık günah değil mi bu ülkeye? Bir ülke üretirse büyür, işsizlik azalır, saygınlığı olur, bayrak dünyanın her tarafında onurluca dalgalanır. Üretmek alın terinden geçiyor her şey. Onun için üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz diyoruz."

NENE HATUN'UN PARTİSİNE OY İSTEDİ

Refahı tabana yayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, "Onlar kendileri zengin oldular. 7 kuşak herkes köşeyi döndü. Bende halk zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek diyorum. Bunun mücadelesini veriyorum. Ben bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarına güveniyorum. Beraber mücadele edeceğiz. Hakkı, adaleti buluncaya kadar, yoksulluğu bu ülkede tarihin çöp sepetine atıncaya kadar mücadele edeceğiz. O nedenle sizden destek ve yetki istiyorum. Güzel Türkiye'yi şaha kaldıracağım, büyüteceğim. Aç ve açıkta hiç kimse kalmayacak" dedi.

Erzurum'un adının 'sahipsiz memleket' olarak anıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Burası sahipsiz bir memleket. Bende Erzurumlulara diyorum; Erzurum'un sorunlarını çözmek için yola çıkan bir partiye, Cumhuriyetin, Musatafa Kemal'in, Nene Hatun'un partisine gel oy ver kardeşim" dedi.

Kılıçdaroğlu yağmurun başlaması üzerine konuşmasını hızlandırarak şöyle sonlandırdı:

"Bu güzel ülkeyi cennete çevireceğiz. Yeterki namuslu bir siyaseti iş başına getirelim. Artık yolsuzluk yapanlardan bıktık. Ülkeyi soyanlardan bıktık. Artık hep beraber 'bıktık' deyin ki yeni bir kapıyı aralayalım. 7 Haziran'da sandığa gidiyoruz. Söz. Ben size söz veriyorum sizin için, çocuklarımız, torunlarımız, bayrağımız, vatanımız için 24 saat çalışıp alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun."

"ÇAT'IN YILDIZINI PARLATIYORSUN"

Miting sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, Saraybosna Caddesi üzerindeki CHP'li Çat Belediyesi'ne ait 'Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

200 kişi tarafından yağmur altında alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, açılış sonrası 500 metrekarelik 2 katlı binayı gezdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'a "Çat'ın yıldızını parlatıyorsun" dedi.