Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 30 bin TL tazminat ödeyecek

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 30 bin TL tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a yönelik sözleri gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminata mahkûm edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davada, Kılıçdaroğlu'nun 30 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Kadri Gökhan Sultan katıldı.

'Onur, şeref ve saygınlığına yönelik tahkir edici konuşmalar'

Duruşmada beyanı sorulan Aydın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 ve 30 Mart 2021 tarihlerinde TBMM CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalarının ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve müvekkilinin 'onur, şeref ve saygınlığı'na yönelik tahkir edici nitelikte olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu'nun vekili Kadri Gökhan Sultan ise müvekkilinin davacıya hakaret etmek maksadıyla davaya konu olan sözleri söylemediğini kaydetti.

Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin siyasetçilerin eleştirilere katlanma yükümlülüğünü oldukça geniş yorumladığını belirten Sultan, "İfade özgürlüğü evrensel manada korunan bir değer olduğundan bu husus nazara alınarak geniş bir yorumla müvekkilin ifadelerinin haksız fiil içeriğinde olmadığının kabulü ile davanın reddine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, davayı kısmen kabul edip Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a 30 bin lira manevi tazminat vermesine hükmetti.

Kaynak:AA