Kılıçdaroğlu: Deyin ki Kılıçdaroğlu, Emeğin,Alın Terinin Dostu...

Kılıçdaroğlu: Deyin ki Kılıçdaroğlu, Emeğin,Alın Terinin Dostu...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak Ereğli'deki mitinginde konuştu.CHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:Sevgili madenciler hiç endişe etmeyin. Biz Ecevit’in geleneğinden geliyoruz. Emekten...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak Ereğli'deki mitinginde konuştu.

CHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

Sevgili madenciler hiç endişe etmeyin. Biz Ecevit’in geleneğinden geliyoruz. Emekten yanayız. Herkesin kadrosu olacak. Eşit işe eşit aylık vereceğiz. Bunu her yerde söyleyin. Deyin ki Kılıçdaroğlu, emeğin, alın terinin dostu…

Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşsizlik var burada ama çözeceğim, deniz kullanılmıyor, tersaneleriniz vardı, herkes çalışırdı ama şimdi 6-7 bin kişinin çalıştığı tersanelerde 500-600 kişi çalışıyor. Tersaneci kardeşlerim merak etmeyin, sizin için bu ülke kendi gemisini, kendi uçağını üretecek.

Onlar beceremediler, tersaneleri kapattılar. Biz iş ve istihdam yaratacağız.

İLK BİR YILDA 5 BİN İŞÇİYİ ALACAĞIZ

Hiç kimse endişe etmesin. Türkiye taş kömürünü eski görkemli günlerine ulaştıracağız. Herkes refahtan payını alacak. İşçisi, emeklisi, çiftçisi payını alacak. Ama üreterek, kazanarak alacak. Zonguldak’ta söz vermiştim, CHP iktidarında ilk bir yıl içinde 5 bin işçiyi alacağız. Birilerine bu ülkeyi, bu ülkenin insanını birilerine kul köle yapmayacağız.

Milyarlık arabalara çerez paraları diyorlar sonra da Papa’yı referans gösteriyorlar. Sen gerçek anlamda müslümansan bırak Papa’yı sevgili peygamberimizi örnek göster. Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum, sizin inançlarınızı sömürdüler. Hiçbir zaman inancı siyasete malzeme etmedim. Herkesin inancına saygılıyım.

Bu ülkede yoksul kimseyi bırakmayacağız. Sevgili anneler çocuklarınızı ne kadar sevdiğinizi biliyorum. Ben sizler gibiyim. Sizler gibi yaşayan biriyim. Saray’da, parada pulda gözüm yok. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. O Ankara’da oturan beyler var ya o beyler Kübra bebeği unuttular Samsun’da açlıktan ölen. Sizin oy verdiğiniz 2002’deki parti değil o parti. Saraylara mahkum olmuş bir parti var. Sizin karşınıza hangi yüzle çıkıyorlar merak ediyorum. Yoksulluğu, işsizliği bitirdiler mi? Yol yapıyoruz diyorlar. Yol yapmayan hükümet mi var. Sen önce yoksulu, ezileni düşüneceksin. Halktan o kadar koptular ki kendileri için altın kaplama klozet yaptırıyorlar. İsraf. Ben değil onlar söylüyor. Bu kadar israf olmasa vergiye gerek kalmazdı diyor. Hele birisi ‘anam anam anam’ diyor.

BENİM 6 KARDEŞİM VAR

Benim 6 kardeşim var. Kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Mütevazi hayatlarını sürdürüyorlar. Çocuklarım da öyle. Hanları hamamları köşkleri yok. Babam bana diyordu ki ‘Oğlum siz doğru durun, eğri belasını bulur.’ Ben de aynı şeyi çocuklarıma söylüyorum.

Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir yurttaşımı ikna edeceksiniz.

Aile sigortasını getireceğim. Ben 27.5 yılımı devlete verdim. Kılıçdaroğlu nasıl yapacak diyorlar. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır iyi biliyorum. Ben kul hakkı yememenin ne kadar doğru olduğunu öğrendim. Öğrettiler bana. Onun için Kılıçdaroğlu emekçiye 2 maaş ikramiye verecek diyorlar. Evet yapacağım. Parayı bulacağım. O kaçak saraya bağlanan hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim.

NASIL YAPACAKSIN DİYORLAR?

Nasıl yapacaksın diyorlar? Ben sabahın köründe oğluma telefon edip ‘paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Genel müdürlerimin evinde ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak.

Öğretmenler… 350 bin öğretmen. Atama bekleyen öğretmenler. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi sizleri öğrencilerinizle buluşturacağım. Bir toplumun en temel kuralı öğretmenine saygı duymaktır. Eğer ben kuş uçmaz kervan geçmez bir Anadolu köyünde doğup bugün CHP’nin genel başkanıysam bir cumhuriyet ikincisi de öğretmenlerin sayesindedir. Sizi bu toplumun en saygın kişileri yapacağım.

Kadına şiddetin özünde yatan işsizliktir, yoksulluktur. Eğer bir evde tencere kaynamıyorsa en büyük acıyı anne, baba çeker. Huzurun yolu her evde bereketin, asgari gelirin olmasıdır.

4 yıl yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım.