Kayserililer AKP'yi Şaşırttı

Kayserililer AKP'yi Şaşırttı
Hafta sonunda yapılan mitinge katılımın çok düşük olması hayal kırıklığı yaşattı. Erdoğan’ın yaptığı mitingin yarısı kadar ilgi olmadığı görüldü. En büyük etken olarak Gül’ün ‘kerhen’ destek vermesi ve...

Hafta sonunda yapılan mitinge katılımın çok düşük olması hayal kırıklığı yaşattı. Erdoğan’ın yaptığı mitingin yarısı kadar ilgi olmadığı görüldü. En büyük etken olarak Gül’ün ‘kerhen’ destek vermesi ve partinin onu dışlaması gösteriliyor.

Cumartesi günü yapılan Kayseri mitingi AKP’nin 14 yıllık tarihindeki en sönük mitingi olarak kayıtlara girdi. Bilindiği gibi AKP, 2001’de kurulduğunda ilk mitingini Kayseri’de yapmış ve gövde gösterisine dönüştürülmüştü. Her seçiminde istediği kalabalığı toplayan iktidar partisi, genel ve yerel seçimde hiç sıkıntı yaşamamıştı.

2 SAAT GECİKMELİ

Hafta sonu yapılan mitingin saati 17.00 olarak duyuruldu. Ancak miting gecikmeli başladı. Şehrin en büyük meydanı 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimin yüz binlerin katıldığı büyük mitinge sahne olmuştu. Erdoğan, yerel seçimde sesinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Kayseri mitingini son günde ertelemek zorunda kaldı. Buna rağmen meydanda 30 bin kişi toplanmıştı. Hafta sonu mitingine ise 10-15 bin kişinin geldiği görüldü.

Aynı meydanda MHP ve CHP lideri de seçim mitingi düzenledi. AKP’nin topladığı kalabalığa yakın CHP ve MHP mitingine katılım oldu. Kayseri’de AKP’nin oylarında düşüş olduğu, bunun da 1 milletvekiline mal olacağı yorumları yapılıyor.