Karantina internetin karanlık yüzünü ortaya çıkardı: Çocuk istismarında rekor artış

Karantina internetin karanlık yüzünü ortaya çıkardı: Çocuk istismarında rekor artış
Koronavirüs nedeniyle evlerine kapanan çocuklar artan internet kullanımıyla birlikte istismarın da hedefi oldu. Veriler, internette yaşanan çocuk istismarının arttığını gösteriyor.

halktv.com.tr Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle evlerine kapanan çocuklar artan internet kullanımıyla birlikte istismarın da hedefi oldu. Europol verileri internette yaşanan çocuk istismarının arttığını gösteriyor. Okulların yeniden açılmasıyla öğretmenlerin daha fazla vakayı ortaya çıkaracağı tahmin ediliyor.  

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, internette yaşanan çocuk istismarı vakalarında da patlamaya yol açtı. Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) karantina günlerinde artan çocuk istismarına karşı uyardı.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Europol Direktörü Catherine De Bolle, 27 Avrupa ülkesinden edinilen bilgiler doğrultusunda pedofili vakalarında olağanın üzerinde bir artış gözlemlendiğini aktardı. Yasa dışı web sitelerine erişim hızla artarken, istismar görüntülerinin paylaşıldığı pek çok platform kapatıldı.  

Şikâyetler rekor seviyeye ulaştı

Salgın koşullarında evden çalışan veya internet üzerinden alışveriş yapan pek çok kişi siber suçların hedefi oldu.

Karantina koşullarında eğitime uzaktan devam eden çocuklar ise internetin karanlık yüzüne giderek daha çok maruz kalıyor.

De Bolle’un aktardığı verilere göre çocuklar için karantina uygulamasının başladığı dönemde ihbar hatlarına yapılan şikayetler büyük bir artış gösterdi. Europol raporları İspanya’da durumun mart ayında rekor seviyeye ulaştığını gösteriyor.

"Gerçek tablo okullar açıldığında ortaya çıkacak"

Birçok Avrupa ülkesine okullar salgın nedeniyle hala kapalı. Europol, okulların açılmasıyla birlikte gerçek tablonun da gün yüzüne çıkacağını tahmin ediyor:

“Çocuklar okullarına yeniden döndüğünde öğretmenleriyle daha çok konuşma imkanına sahip olacaklar ve o zaman durumu daha iyi gözlemlemeyi umuyoruz.”

Kaynak: Reuters

Etiketler :