Kan davalı aşiretlerin araziye gömdüğü silah ve mühimmat bulundu

Kan davalı aşiretlerin araziye gömdüğü silah ve mühimmat bulundu
DİYARBAKIR'da jandarma ekiplerinin kan davalı Karahan ve Mednan aşiretleri arasında yeni bir olayın çıkmasını önlemek için Karahan Köyü'ne düzenlediği operasyonda, arazide toprağa gömülü 2 Kalaşnikof tüfek ve mühimmat ele...

DİYARBAKIR'da jandarma ekiplerinin kan davalı Karahan ve Mednan aşiretleri arasında yeni bir olayın çıkmasını önlemek için Karahan Köyü'ne düzenlediği operasyonda, arazide toprağa gömülü 2 Kalaşnikof tüfek ve mühimmat ele geçirildi. Köyde bir bir hafta önce yapılan aramada ise araziye gömülü 1 Kalaşnikof tüfek, tabanca ve mermiler bulunmuştu.

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle Karahan ve Mendan aşiretleri arasında 2014 yılında meydana gelen olayda bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Aşiret fertlerini yakın takibe alan jandarma ekipleri iki aile arasında meydana gelen olay sırasında da kullanıldığı belirlenen suç aletlerinin ele geçirilmesine yönelik arama kararı aldı. Köyde bir hafta önce yapılan aramada araziye gömülü 1 Kalaşnikof tüfek, tabanca ve mermiler ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nın merkez Bağlar İlçesi Karahan Köyü'nde iki aile arasında silahlı çatışmaya varan, aileler arası husumetten kaynaklı olaylarda kullanıldığı değerlendirilen silahların ele geçirilmesi için arama faaliyetlerine devam edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Karahan Köyü'nde arazide icra edilen arama faaliyetine zırhlı araçlar desteğinde Jandarma Özel Harekat Timi, bomba ve mayın arama köpeği, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve KOM Şube ekipleri birlikte katılmış olup arama faaliyeti eş zamanlı olarak icra edilmiştir. İcra edilen arama neticesinde, mayın arama köpeği Ayfi tarafından arazide taş yığınları arasına gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette silah ve mühimmatlar ele geçirilmiştir" denildi.

Köyde yapılan aramalarda 2 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait 5 şarjör, 393 fişek ele geçirildi. Valilik, silah ve mühimmatlara el konulup soruşturmanın sürdüğünü belirtti.