Kabil’den Türkleri taşıyan uçak İstanbul’a indi: 324 kişi karantinaya alınacak

Kabil’den Türkleri taşıyan uçak İstanbul’a indi: 324 kişi karantinaya alınacak
Afganistan’ın tamamını Taliban’ın kontrol etmesiyle beraber ülkede bulunan Türk vatandaşları ve diplomatların tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları uçağı, İstanbul Havalimanı’na indi.

Hazar Dost

Taliban’ın Afganistan’ın tamamını kontrol etmesinin ardından Kabil Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından ülkeden çıkmak isteyen vatandaşların kendilerine ulaşmasını istemişti. 

THY’ye ait uçakla bugün son tahliyeyi gerçekleştiren uçak 324 yolcusuyla beraber İstanbul Havalimanı’na indi. Uçaktan inen yolcuları görüntülemek için sadece Anadolu Ajansı (AA) aprona alınırken içeride bulunan diğer ajans ve kurumlar görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.
 
Uçak, Kabil Havalimanı’ndaki olaylar nedeniyle geç kalktı

Kabil Havalimanı’na Taliban’ın elinden kurtulmak için akın eden binlerce insanın, uçaklara binmek istemesi nedeniyle THY uçağı pistte dört tur attı ve uçuş geç gerçekleşti. 

İstanbul’a 17.00 sularında inen uçaktaki vatandaşlar koronavirüs testleri yapıldıktan sonra karantinayı geçirecekleri yerlere yerleştirilecek. 

Yetki Dışişleri’nden İletişim Başkanlığı’na geçti

İnen son yolcu uçağını görüntülemek için gazetecilere verilen havalimanına giriş yetkisi Dışişleri Bakanlığı’ndayken hızlı bir kararla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na geçti.