Can Coşkun, şehir eşkıyalarının saldırısını anlatıyor

Halk TV'de 'Haber Masası' programının sunucusu Can Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda başına gelen saldırının detaylarını anlattı

Halk TV'de 'Haber Masası' programının sunucusu Can Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda başına gelen saldırıyı anlattı.

'3-4 kişilik bir grup halinde saldırdılar'

İzmir'den İstanbul'a gelen uçakta yolculuk eden Can Coşkun, yaşanan saldırının detaylarını anlattı: 

"Kendisini İngilizce olarak uyarmama rağmen ters bir yüz ifadesi dahi görmediğim için insan gardını alma ihtiyacı bile duymuyor. 80-100 metre kadar sadece yolcuların olduğu çok uzun bir koridoru var İstanbul Havalimanı'nın, meğer koşarak arkamdan yetişmişler. 'Bana dokunamazsın! Beni nasıl uyarırsın! şeklinde aksanlı şekilde ifade ettiler. 'Neye itiraz ettiniz?' derken saldırı başladı. Önce birinci şahıs saldırdı, sonra anladım ki arkadan iki kişi daha koşuyor. Sonrasında anladık ki 3-4 kişilik bir şahıs grubu, ikisinin kardeş olduğunu öğrendik. Uzun koridor içerisinde görevli olmadığı için bagaj bölümüne kadar kendilerini takip ettim. Hızlıca ayrılmaya çalıştılar, polis ekiplerine işaret ettik. Yakalattık, ifade verdiler. 'Ameliyatlı koluma yumruk attı benim, sonra küfretti, o yüzden saldırdım' dedi. 'Güvenlik kameralarına baktığınızda gerçeği göreceksiniz' dedim polis memurlarına. Anlattıkları ifadenin yalan olduğu ortaya çıktı"

'Doğruları söylemekten geri adım atmayacağız'

Coşkun, yaşanan saldırı sonrası sosyal medyada oluşan yanlış anlamalara açıklık getirerek şöyle konuştu:

"Böylesi bir motivasyonla saldırmalarını garip buluyorum. Sosyal medyada turist zannettiğim için saldırmışım gibi, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına karşı olumsuz bir tutumum varmış gibi yanlış anlaşılmalar olmuş. Kastettiğim şu; İngilizce kibar bir şekilde konuşarak uyardığım birinin sonrasında 80-100 metre grup halinde bana saldıracak motivasyonu nasıl elde ettiklerini merak ediyorum. Dolayısıyla emniyet görevlileri de sordular 'Sizi tanıdıklarını düşünüyor musunuz' diye. İlk aşamada tanımadıklarına eminim, ben o uyarıyı yapana kadar benimle herhangi bir diyaloğa girmediklerinden eminim, ezbere böyle bir suçlama yapacak ahlaka da sahip değilim. Sadece basit bir İngilizce uyarı bir itişme yok tartışma yok geçip yerine oturdu sadece sonrasında grup halinde bir insana saldırma motivasyonu nasıl oluştu bilemiyorum, tanıdıktan sonra mı oluştu. Şahıslar serbest bırakıldı. Saldırganların isimleri Volkan Temiz, Doğan Temiz, Fatih Yıldırım. Hollanda doğumlu oldukları anlaşıldı, Hollanda'da kayıtlılar, Hollanda'da yaşıyorlar, aynı zamanda Türk vatandaşlıkları da bulunuyor Şikayetçi olduk kasten yaralamadan, dava görülecek şikayetimizden geri adım atmayacağız, doğruları söylemekten geri adım atmayacağız. Hiç kimseden korkacak halimiz yok"

  

Etiketler :