İşte Ahlam Albashir'in ifadesinin detayları... Terör örgütüyle nasıl tanıştı?

İşte Ahlam Albashir'in ifadesinin detayları... Terör örgütüyle nasıl tanıştı?
İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda bombayı bırakan Ahlam Albashir'in Emniyet'teki ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Albashir, YPG ile nasıl tanıştığını anlattı.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırı sonrası Küçükçekmece'nin Kanarya mahallesinde yakalanan Ahlam Albashir ve beraberindeki 49 kişi bu sabah adliyeye getirildi. Daha önce Emniyet ifadesine ulaşılan Albashir'in ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Albashir, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashir'in, "YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti, arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği öğrenildi.

Atölye sahibi gözaltında

Öte yandan Ahlam Albashir ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsir ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

Kaynak:DHA