İstanbul’da 20 Yıl Önce Dikilen Ağaçlar Otopark İçin Kesilecek

İstanbul’da 20 Yıl Önce Dikilen Ağaçlar Otopark İçin Kesilecek
Belediye otopark için bu bir avuç yeşile göz dikti.İstanbul Küçükçekmece Fatih Mahallesi’ndeki Garip Dede Türbesi’nin karşısında bulunan Solaklar ve Güneş Sitesi sakinleri İSPARK projesi yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor....

Belediye otopark için bu bir avuç yeşile göz dikti.

İstanbul Küçükçekmece Fatih Mahallesi’ndeki Garip Dede Türbesi’nin karşısında bulunan Solaklar ve Güneş Sitesi sakinleri İSPARK projesi yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. 90 daire 4 iş yerinin bulunduğu ve 400’ü aşkın kişinin 1972’den bu yana yaşadığı sitenin girişi ve çevresindeki boş arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından otopark yapılmak üzere projelendirildi. E-5 kenarında oturdukları için araçlarını site önündeki boş alana park eden site sakinleri kamuya ait araziye 20 yıl önce meyve ve çam ağaçları da dikti. Daha önceleri site yönetimi tarafından bir çok kez park yapılması için başvuru yapılan araziye İSPARK yapılırsa hem evlerinin giriş ve çıkışının işgal edileceğini hem de mevcut yeşilliklerinin yok olacağını söyleyen vatandaşlar “İBB bizi resmen tecrit ediyor” dedi. Site yanındaki araziye otopark yapılmasına karşı çıkmadıklarını anlatan vatandaşlar, ağaçların kesilmemesini ve kendilerine de bir çözüm sunulmasını beklerken geçtiğimiz günlerde sitenin yanında bulunan araziye özel bir taşımacılık şirketi otopark kapısı takmak için geldiğinde İSPARK’ın otopark alanının özel bir şirkete kiraladığı ortaya çıktı.

‘USULSÜZ OLARAK KİRAYA VERİLDİ’

Muharrem Bekleyen isimli site sakini  şunları söyledi: “Bize ‘Sitenin önüne dokunmayacağız’ dediler. Ama projeyi görünce anladık ki her yeri otopark yapıyorlar. Ağaçlarımızı da kesiyorlar. Siteye girebilmek için kullandığımız tek girişten İSPARK giriş çıkışı veriyorlar. Yasal olarak bizim girişimizi kapatamazlar. İstanbul”u yönetenler bizi de düşünmekle görevliler. Ama bizi yok sayıyorlar.  Bu bölge rezerv alanı ilan edildiği için evlerimizi yenilememize bile izin verilmiyor ama kendileri istediklerini yapıyor. İSPARK usulsüz olarak burayı başka bir şirkete kiralamış. Adamlar otobüslerine park yeri yapacaklarmış. Bizim sitenin önünden dev otobüslerini geçirecekler.

‘Siteyi ablukaya alacaklar’

İki sitenin de yöneticisi olan Selahattin Burcu yaşadıklarını SÖZCÜ’ye anlattı: “34 senedir burada oturuyorum. Sitemizin yanındaki boş alana yaklaşık üç ay önce dozerlerle İSPARK’tan yetkiller geldi. Ağaçları da yıkacaktı. Müdahale ettik. Bunun üzerine ‘Sitenin önündeki alana dokunmayalım ama yanındaki araziye otopark yapılacak’ dediler. Bir kaç gün sonra da araziyi tel örgülerle çevirip üstünü de asfaltladılar. Sonra bizim sitenin etrafından itibaren kazıklar dikmeye başladılar. Geçen gün belediyeden iki memur gelerek sitenin girisinin ve önündeki ağaçlık alanın da otoparka çevrileceğini söyledi. Projeyi de ilk onlarda gördük. Bir baktık bizim sitenin etrafı da ablukaya alınmış gibi her yer otopark gözüküyor. Muhattap bulamıyoruz.”

Sözcü/Hande ZEYREK