"İspatlayamazsam, yarın ilk uçakla Türkiye’ye gelmeye namus şeref sözü veriyorum"

İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Veyis Ateş'in açıklamalarının ardından canlı yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz, "Eğer ki Veyis Bey ‘ben bu konuşmayı yapmadım’ diyorsa ve ben bunu ispatlayamazsam, yarın sabah ilk uçakla Türkiye’ye gelmeye namus şeref sözü veriyorum" dedi.

Haberturk TV'den istifa eden ekran yüzü Veyis Ateş, Sedat Peker'in açıklamalarından sonra Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkileri ve gündeme gelen ses kayıtları ile ilgili Halk TV'de gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlıyor. 

Yayın devam ederken canlı telefon bağlantısıyla yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz Veyis Ateş'in açıklamalarına şöyle yanıt verdi: 

'Veyis bey bana yardımcı olacağını söyledi'

"Konunun neden bu noktaya geldiğini anlatmak istiyorum. Beyefendi kendisinin benim aradığımı ve ısrarla bana yardım etmek istediğimi dile getirmesi, hayatın olağan akışına da çok aykırı. Benim zekamı bilen insanlar da benim zekamla dalga geçtiğini düşünür. Kendisi benim hukukçu arkadaşım üzerinden defalarca ulaşmaya çalıştı. Ben de Veyis bey ile görüştüğümde, kendisi bana bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. Ben de kendisine ne kadar güç durumda olduğumu, ailemin çocuklarımın ne kadar güç durumda olduğunu anlattım. O da beni çok iyi anladığını ve bana yardımcı olmak istediğini söyledi. Birileriyle görüşeceğini söyledi. Görüşmesini gerçekleştirdikten sonra beni arayıp, bana söyledi.

'İspatlayamazsam, Türkiye’ye gelmeye namus şeref sözü veriyorum'

Önce bir konuda anlaşalım. Eğer ki Veyis Bey ‘ben bu konuşmayı yapmadım’ diyorsa ve ben bunu ispatlayamazsam, yarın sabah ilk uçakla Türkiye’ye gelmeye namus şeref sözü veriyorum. Fakat ben bu aramızdaki konuşmanın geçtiğini Veyis Bey siz bana bir gazeteci söyleyin, şimdi ben onu hemen arayıp dinleteyim. Eğer ki o gazeteci bu konuşma geçmiş demişse, Veysi Beyden sadece bunu istiyorum, doğru olanı istiyorum.

SBK: 10 milyon Euro istediklerini kendisi açık açık söylemiştir

Veyis bey beni Ankara’ya gitmeden bir gün önce bana Ankara’ya gideceğimizi ve bir görüşme yapacağımızı söyledi. Giderken de yolda giderken beni aradı. Ben de anlattım; ‘Ben bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum, lütfen yalvarırım sadece ve sadece hukuk istiyorum’ dedim. Ben görüşmelerimi yaptım ve dönüş yolunda tekrar beni aradı. Ben görüşmelerimi yaptım, başka başka şeyler söyledi. Bunları ancak avukatlarımla, hukukla paylaşabilirim. Başkalarını da zan altına sokmak istemiyorum. Ben Veyis Ateş’in de başkalarını zan altında bırakıp bırakmadığını bilmiyorum. Bana çok inandırıcı gelmiyor Veyis Ateş’in söyledikleri. Benimle uğraşan bir ‘klik ve lobinin’ bana bunu yaptığını ve bu işi çözmek için kendisinin aracı olduğunu, aracı olan kişinin de istedikleri meblağı vermemiz gerektiğini, ‘istediğiniz meblağ ne?’ dediğimde, 10 milyon Euro istediklerini kendisi açık açık söylemiştir.

Arkadaşlarım gözaltındayken bu konuşmayı yaptı 

Bu konuşmanın geçtiği tarihte benim mesai arkadaşlarım gözaltındaydı. Bu kadar büyük bir şerefsizlik, insanlar gözaltındayken benimle bu konuşmayı yaptı. Ben bu konuşmayı kimseyle paylaşmayacaktım. Avukatlarımla konuştum, ben Türkiye’ye döndüğümde Savcılığa gidip, suç duyurusunda bulunacaktım.

Canlı yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz’ın bu konuşmalarına yanıt veren Veyis Ateş, şöyle cevap verdi:

“Avukatını ısrarla arayıp temas kurmaya çalışmışsam, avukatı da isterse telefona bağlansın. Ben avukatını mı aramışım, bunun arkadaşları gözaltında onları kurtarayım diye, yoksa avukatı mı beni aramış? ‘Bu adam kendisi yurtdışındayken çok zor durumda bir yardım istiyor’ diyerek, benim sayın Bakan’a kamuoyundan az önce özür dilediğim, Habertürk gibi bir kurumla yollarımızı ayırmama sebep olan o hatadan bahsetmiştim ya, sayın Bakan ‘gelecek ve Türk yargısına teslim olacak’ dedikten sonra bunun arkadaşları mı tutuklanmış?

Öyle sana anlattığı gibi değil. Kimlerin canına kastetmiş, kimlerin malına çökmüşler. ‘Gelecek onlar hepsini Türk yargısına teslim edece’ dedikten sonra bunun arkadaşlarını mı tutuklanmış, ben onu avukatını mı aramışım, avukatından 10 milyon avro mu istemişim, göndermiş mi, gelmiş mi, bir çayını mı içmişim, bir dolarını bir eurosunu mu almışım? Pazartesi günü gelsin ya da kimi gönderecekse suç duyurusunda bulunsun. İşte buradayım. On küsur yıldan beri ekranlardayım, benim bir iddiam var, onun da bir iddiası var. Az önce sana kaç TL’lik kirada oturduğumu çocuklarımın nerede oturduğunu ve kaç TL’lik arabaya bindiğimi anlattım. Babamın servetine varıncaya kadar araştırılsın. Nasıl bir yalıda oturuyormuşum, nasıl bir para harcamam ve nasıl bir para trafiğim varmış? Hangi bakanlıktan hangi ihaleyi almışım ve hangi bakanlıkla iş yapan herhangi bir adam benim hesabıma para göndermiş?" 

Saymaz: Neden durup dururken böyle ilişkilerde adın geçiyor? 

"İsmail sen ben hepimiz o yayındaydık. Sayın Soylu ile yaptığımız yayında da üzerimizde bir baskı vardı. yayın sonrasında arkasından bir sürü yazı yapıldı. 'Bu yayını Veyis organize etti, İsmail'e soru sordurmadı' diye. Ne olduysa ben İçişleri Bakanıyla yayın yaptıktan sonra Sedat Peker yayına çıkıyor diyor ki, 'Ulan Veyisi (bu arada benim adım Veyisi değil Veyis) tam İsmail soru soracak, tak kelepçe takıyorsun' Salı günü grup toplantısında Sayın Devlet Bahçeli bir açıklama yapıyor; Sayın İçişleri Bakanı yalnız değildir. Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor; 'İçişleri Bakanı yalnız değildir.' 

O yayından sonra geldi bunların hepsi başıma. Murat Karayılan'ın nefret ettiği, Sedat Peker'in nefret ettiği Sezgin Baran Korkmaz'ın nefret ettiği bir adamı, Türkiye'nin meşru hükümetinin İçişleri Bakanı'nı ağırladık, soru sorduk diye arka planıyla ilgili bir sürü şey yazıldı Bana da elli defa açıkla dedi açıklamadım. İşte şimdi ilk defa açıklıyorum. sayın Bakan beni aradı; 'Veyis ben Habertürk'e çıkmak istiyorum' dedi. Hayhay sayın Bakan. yahu günlerdir konuşulan bir isim. İsmail saymaz, Merdan Yanardağ, Kübra Par,  Mehmet Akif Ersoy bunlarla beraber yayına çıkmak istiyorum. Yayını organize ettik. "

Sezgin Baran Korkmaz ikinci kez yayına bağlandı

Bir kez daha yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz, şunları söyledi:

"Veyis ateş çok haklı diyor ki o kayıt vardı neden bugüne kadar dinletmedi diyor. Kaydın hepsini dinlediniz, Veyis Ateş’in gözüne bakıp yalan söylüyorsun ben kaydı dinledim demeniz lazım o kadar. Hepsini okudunuz zaten. Kaydı siz dinlediniz. Hepsini tek tek dinlediniz. 

Benim hukukçularım, tanıdığım yüzlerce insan var. Sizce hangi biriniz benim Veyis Ateş’i arayıp, “Veyis bey lütfen bana yardım et, çoluk çocuğum perişan” diyebileceğimi düşünüyorsanız buna bir şey diyemem. Veyis Ateş’in kimin vasıtasıyla bana ulaştığını, bunların hepsi savcılığa verilecek kaydın içinde duyuluyor. 

10 milyon avro istendi ama vermedim. Ben bu olaylar olunca, ben öyle bir şeyle boğuşuyorum ki ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ben ABD’de hakkımda Türkiye’de mallarına el koyun diye bir talep yok. Ben ABD’de kara para aklamaktan ne yargılanıyor ne de aranıyor. Ben ne olduğunu, ne yaşadığımı biliyorum.

Veyis bey benden, Ankara’da bir görüşme yaptığını hukuki problemi çözmek için değil problemi yaratan klik ve lobi olduğunu, onlara bunu vereceğini dile getirdi. 

Neden bugün açıklamak mecburiyetinde kaldı? Biraz önce kendi de söyledi. Emre Uslu bir tane tweet paylaştı. Orada bir isim geçti, İbrahim Kalın. Ben hayatım boyunca ibrahim kalını görmedim, bir kere gördüm merhaba dedim. İbrahim Kalın da kimseyle böyle samimi olan biri değil. Sedat Peker’in açıklamaları sonrası Veyis Ateş’in odasına bir gazeteci gidiyor bu nedir diyor. O gazeteci bana sen ibrahim kalınla deyince kan beynime sıçradı. Sen insanları kirletmek için bu kadar mı çaba gösterdin ya? Bu adam kendi kirli yüzünü örtbas etmek için, başkalarına konuyu çektiği için ben Sevilay’a kaydı dinlettim. Sevilay sadece bunu yönetime dinletecekti. "

İsmail Saymaz: Size klik ve lobi derken kimi kastetti?

Sezgin Baran Korkmaz: Ben bunu kastetti demem. Beyefendinin kendisi orada. Benim çocuğum 6 aydır tedavi göremiyor aşağılık herif. Yalan söylüyor. 

Veyis Ateş: Bana aşağılık herif diyen bir adamla polemiğe girmem.

Sezgin Baran Korkmaz: Lobi diye benden para isteyen kendisi, onun açıklaması lazım. 

'Doğru söylediği tek konu'

Sezgin Baran Korkmaz'ın ifadelerine yanıt veren Ateş ise şunları söyledi:

"Doğru söylediğinde mutabık kaldığımız tek şey şu hukuk önünde… Bir de az önce bütün belgelerimi alıcam gelicem, yarın Türkiye’ye gelmezsem… bekliyoruz kendisini. Bir kez daha tekrar ediyorum ki, benim bir kliğim bir lobim yok. Ben bir klik ve lobim adına 10 milyon dolar, avro, pound istemedim, almadım. Buradan da bütün yargıya, adalete sesleniyorum ki versin ispatlarını ben de gidip savunmamı vereyim. "

 

Etiketler :