İsmailağacılardan Nesin Vakfı yöneticisine saldırı: Sorumlusu Rabıta Vakfı

Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı çalışanları arasında çıkan tartışma sonrası saldırıya uğradı. Cihangiroğlu yaşadığı saldırıyı halktv.com.tr'den Arda Ormancı'ya anlattı.

Çatalca'da Nesin Vakfı ile İsmailağa Cemaati'ne yakın Rabıta Vakfı arasındaki gerilim devam ediyor. Bugün endişe verici bir gelişme yaşandı. Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı çalışanı tarafından saldırıya uğradı. Olay, Cihangiroğlu'nun Rabıta Vakfı çalışanı işilerin kendi vakıflarının fotoğraflarını izinsiz çektiklerini öğrenmesiyle başladı.

Daha önce de aynı tutumu sergileyen 30 senelik komşuları hakkında jandarmayı çağıran Süleymanoğlu'na, jandarmalar olay yerindeyken, Rabıta Vakfı'nda çalışan komşuları saldırdı. Cihangiroğlu yaşadığı saldırıyı halktv.com.tr'den Arda Ormancı'ya anlattı.

Şikayetçi olundu, koruma talebinde bulunuldu

Cihangiroğlu uğradığı saldırı sonrasında darp raporu alarak saldırganlardan şikayetçi oldu. Aynı zamanda, 'başlarına ne geleceğinin bilinmez' durumda olduklarını ifade eden Nesin Vakfı Yöneticisi hem kendisi, hem de vakıftaki çocuklar için koruma talebinde bulunduğunu ifade etti. Cihangiroğlu, kendilerine saldıranların daha önce de vakfın izinsiz görüntüsünü aldıklarını, uyardıklarını ancak devam ettiklerini de bildirdi.

Müneccim olmaya gerek yok

'Bu durumun buraya geleceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok' diyen Cihangiroğlu, kendisine saldıran şahısların karşı komşuları olduklarını, 20-30 yıldır komşuluklarının devam ettiklerini aktardı. Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı'nın çevrede düşmanca söylemlerde bulunmasının ardından kendilerine karşı, komşularında, bir soğuma olduğunu ve kendisine saldıran şahısların Rabıta Vakfı'nın sahibi olduğu mesire alanında çalıştığını ifade eden Cihangiroğlu, saldıranların, 'Burada bir mescitten rahatsız oluyorsunuz, kilise olsa rahatsız olmazdınız' dediklerini anlattı.

Sorumlusu Rabıta Vakfı

Edilen bu lafların Rabıta Vakfı'nın tutumu yüzünden olduğunu ifade eden Cihangiroğlu, "Bunun sorumlusu, bu düşmanlığın sorumlusu Rabıta Vakfı'dır" dedi. Nesin Vakfı yöneticisi sözlerinin devamında da yaşanan olayı Rabıta Vakfı'nın düşmanca tutum ve söylemlerinden kaynaklı olduğunu anlattı.

‘Kameralarını kıracağım, göreceksiniz gününüzü’

Cihangiroğlu verdiği ifadede de saldırıyı şöyle anlattı:

“15 Eylül günü saat 10.00 sıralarında Nesin Vakfı’ndaki ofisimde oturduğum sırada vakfın güvenliğini sağlamak görevli personelimiz geldi. Sezar Korkmaz isimli şahsın vakfın fotoğraflarını çektiğini söyledi. Sezar Korkmaz isimli şahıs daha önceden beri bizim vakfımızın düzenli olarak fotoğraflarını çekiyordu. Ben bu sırada işletme sorumlusu arkadaşa jandarmayı aramasını ve vakfa bir ekip yönlendirmelerini söyledim. Ekipler geldi ve olayı anlattım...

Tutanak tutmak için dışarıda vakfın kapısının önünde duran jandarma aracının yanına çıktık ve bu sırada Sezar korkmaz ve oğlu Ahmet Korkmaz bize doğru yürüdüler. Ahmet Korkmaz, isimli şahıs benim yanıma kadar yaklaşıp ‘ne konuşuyorsun lan’ dedi. Aynı şahıs ‘kameralarını kıracağım, göreceksiniz gününüzü’ diyerek sözlü hakarete ve tehditte bulunmaya devam etti. Tam bu sırada jandarma ekiplerinden bir görevli, bu şahsı bana saldırmak üzere yöneldiği esnada tuttu. Şahıs bir şekilde jandarmanın elinden kurtularak yanıma geldi. Benim yüzüme yumruk atmak istedi fakat yumruğu bana gelmedi. Arkasından bana tekme attı ve tekme karın boşluğuma geldi. Daha sonra jandarma ekipleri şahsı uzaklaştırdı. Bu sırada Sezar Korkmaz saldırmak üzere tekrar bana yöneldi ve yine jandarma ekipleri bu şahsı tuttu. Şahıslar bana tekrar saldırmaya çalıştı ve yeniden ‘göreceksiniz gününüzü, bu yanınıza kalmayacak’ şeklinde tehdit ettiler”

Ne olmuştu?

İsmailağa Cemaati'ne yakın Rabıta Vakfı, Nesin Vakfı'na komşu arazide kaçak inşaat başlattı. Bunun ardından kaçak inşaata önce mühür vurulup yıkım kararı çıkmış, daha sonra ise, yıkım kararı ertelendi. Ertelemenin ardından AKP'li Çatalca Belediyesi, 'tarım alanı' statüsüne sahip kaçak inşaatın arazisini 'dini alan'a çevirmek için belediye meclisinde oy çokluğuyla öneriyi kabul etti. Belediye meclisindeki oylama sonrası bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Ayrıca bölge halkı, Rabıta Vakfı mensuplarının bölgede Nesin Vakfı'na karşı düşmanca söylemlerde bulunduğunu ve bellerinde silahlar namaz kıldıklarını aktardı.