İran: Gemiler alıkonulursa yangın çıkar.

İran: Gemiler alıkonulursa yangın çıkar.
İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Yemen’e gönderilen yardım gemilerinin engellenmesi durumunda bölgede kontrolü zor bir yangının çıkacağı uyarısında bulundu.İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı...

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Yemen’e gönderilen yardım gemilerinin engellenmesi durumunda bölgede kontrolü zor bir yangının çıkacağı uyarısında bulundu.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İran’ın Yemen’e gönderdiği yardım gemilerinin Suudi Arabistan tarafından engellenmesi durumunda ülkesinin ‘soğukkanlı’ olmayacağını ifade etti. İran’ın Arapça devlet televizyonu El Alem’de katıldığı bir programda konuşan Cezayiri, “Açıkça söylüyorum İran’ın soğukkanlılığının da bir sınırı var” dedi.

İranlı general, “İran’ın bölge ülkelerine gönderdiği yardım konusunda Suudi Arabistan, ABD ve bazı diğer ülkeler bundan fazla alıkoymalarda bulunurlarsa bölgede onların kontrol etmekte zorlanacağı bir yangın çıkar” açıklamasını yaptı. Cezayiri, Suudi Arabistan’ın Yemen’de ABD, Siyonizm ve bazı egemen Avrupa ülkelerinin vekalet savaşını yürüttüğünü ileri sürdü.

TÜRKİYE’YE SURİYE SUÇLAMASI

Suriye’de devam eden iç savaşa da değinen Tuğgeneral Cezayiri, “Suriye meselesine sadece bir Arap koalisyonuyla karşı karşıya değiliz. Arap gericiliğinin yanında diğer bölge ülkeleri de yoğun bir şekilde orada bulunuyor. Kimse Suriye milleti ve devletine karşı Türkiye’nin üslendiği rolünü unutmayacak” suçlamasında bulundu.

ERDOĞAN’DAN GEMİ AÇIKLAMASI

Uluslararası arenaya bomba gibi düşen bu sözler akıllara Türkiye’nin Libya açıklarında vurulan ticari gemisini getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili “Libya’da bir Türk gemisi Libya yönetimi tarafından vuruldu. İçinde silah olduğu iddiası ile. Olayla ilgili size gelen bilgiler neler. Türkiye’nin karşı bir girişimi olacak mı?” sorusu üzerine  “Alınan bir ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Bir kuru yük gemisi bunda silah olduğu ihbarı varsa ki bu Tobruk 13 mil açıklarında bir kuru yük gemisi. Libya hükümetine yönelik şiddetli bir şekilde kınadık, kınıyoruz. Bizim bayrağımızın olması halinde durum çok daha farklı olurdu o ayrı mesele. Bunlar henüz devlet olamamışlar. Devlet olamadıkları için bu tür yollara başvuruyorlar. Bunu şiddetle kınıyoruz. Hukukuki haklarımız mahfuz kalmak suretiyle işin takipçisiyiz. Sorumluların derhal Libya yetkilileri tarafından bulunması gerekir. Bunun da takipçisi olacağız” diye yanıt vermişti.