İmamoğlu'ndan "Cübbeli Ahmet"e  sert cevap! Hangi sıfatla...

İmamoğlu'ndan "Cübbeli Ahmet"e  sert cevap! Hangi sıfatla...
Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet hoca seçim öncesi "Binali Bey'e ben kaybettirdim' diyen haram işliyor" demişti. Cübbeli'nin bu sözlerine Başkan İmamoğlu, "Hangi sıfatla haram ya da helal diye karar veriyor?" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk TV'de canlı yayına katıldı.

Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet hoca seçim öncesinde "Binali Bey'e ben kaybettirdim' diyen haram işliyor" demişti. Cübbeli'nin bu sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hangi sıfatla haram ya da helal diye karar veriyor? Allah ile kul arasında helale harama hangi ünvanla karar verebiliyor" diyerek tepki gösterdi.

"HARAMA, HELALE KARAR VERECEK BİR TİTRİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Bahsettiğiniz beyefendi hangi sıfatla bu hakkını kullanmış, 'haram ya da helal', bunu bilemiyorum. Harama, helale karar verecek bir titri olduğunu düşünmüyorum. Onu yaradan takdir eder. Bu tür insanların toplumun refleksini değiştireceğini düşünmüyorum. Aksine o açıklaması oylarımızı bile artırmış olabilir" dedi.

"DİNDAR İNSANIN ÖZGÜRCE İNANCI YAŞAMASINI SAĞLAYACAĞIM"

Ben de dindar insanım. Yaşama bakışımda herkesin inancına saygı duyan, giyimine, kuşamına bakmayan bir felsefem var. Yaşamım da siyase bakışım da böyle. Dindar insan bana niçin oy vermesin. Dindar insan bizimle rahat eder. Ben belediye başkanlığı yaptığım dönemde o insanın mutlaka ve mutlaka inanılmaz derecede inanç değerlerine saygı gösteren, inanç değerleri üzerinden ona yardımcı olan, inancını en özgür bir şekilde yapmasına katkı sunan bir anlayışı göstereceğim. Sadece Müslüman vatandaşlarımız değil. İstanbul'da hristiyanı vara musevisi var. Onlara saygı gösteren bir belediye başkanı.

CÜBBELİ AHMET NE DEMİŞTİ?

23 Haziran seçimleri öncesi yaptığı bir açıklamada, "Menfaatim için konuşmuyorum. Allah rızası için konuşuyorum." diyen Mahmut Ünlü, "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." ifadelerini kullanmıştı.
 

 

Etiketler :