İlim Yayma Vakfı'na ait inşaatın kalıpları söküldü

İlim Yayma Vakfı'na ait inşaatın kalıpları söküldü
Bilal Erdoğan'ın başkanlığındaki İlim Yayma Vakfı'na ait, Süleymaniye Camii'nin silüetini kapatan inşaatın kalıpları söküldü.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen İlim Yayma Vakfı'na ait binanın inşaatına 2 Şubat'ta tepki göstermesiyle tartışma gündeme gelmişti.

İnşaatın görüntüsünü paylaşan Polat, “Süleymaniye'nin önünde yükselen bu yapı İlim Yayma Vakfı'nın yaptığı yeni binası. Nisan 2019'da dönemin İBB'si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor. İzinli olsa da Süleymaniye Camii silueti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın!” diyerek konuyu tartışmaya açmıştı.

Tartışmanın devam etmesiyle İlim Yayma Vakfı açıklama yayınlamış "İstanbul'un ruhunun korunmasıdır Süleymaniye, İstanbul'un ruhudur Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz" demişti.

Kalıplar söküldü

Fatih Belediye Başkanı yaptığı açıklamada “Yasal bir bina. Ama yasal olması toplumsal kabulü gerektirmez. İlim Yayma Vakfı zaten açıklama yaptı gereğini yapacağız dedi. Yasal hakları olmasına rağmen geri adım atacağını söyledi. Bu binadaki kalıp sistemleri de söküldü" ifadelerini kullandı.