Süleymaniye'nin silüeti için İlim Yayma Vakfı geri adım attı

Süleymaniye'nin silüeti için İlim Yayma Vakfı geri adım attı
Bilal Erdoğan'ında başkanlığındaki İlim Yayma Vakfı, Süleymaniye Camii'nin silüetini kapatan inşaatla ilgili 'fedakarlık' yapacaklarını duyurdu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen İlim Yayma Vakfı'na ait binanın inşaatına 2 Şubat'ta tepki göstermesiyle tartışma gündeme geldi. İlim Yayma Vakfı'na ait binanın Süleymaniye Camii'ni kapatması ile ilgili Polat, "İzinli olsa da Süleymaniye Camii silüeti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın" dedi.

İlim Yayma Vakfı'na ait ve Süleymaniye Camii önünde yükselen bina ile ilgili İBB, geçtiğimiz hafta İstanbul 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'na başvurdu. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı'nın başvurusunda, Süleymaniye önünde yükselen yapının, yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı şekilde hazırlandığı aktarıldı.

Vakıf: Süleymaniye, İstanbul'un ruhudur

Süleymaniye Cami'ni kapatan inşaatın sahibi, Bilal Erdoğan'ın başkanlığındaki İlim Yayma Vakfı çıktı. İlim Yayma Vakfı açıklamasında varlık nedenlerini 'İstanbul'un ruhunun korunmasıdır' diye tanımladı. 'Süleymaniye, İstanbul'un ruhudur' diyen Vakıf, 'Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz' dedi.

İşte İlim Yayma Vakfı'nın açıklaması:

İLİM YAYMA VAKFI KAMUOYUNA DUYURU
Süleymaniye, İstanbul'un ruhudur. İlim Yayma Vakfı'nın varlık sebebi bu ruhun korunmasıdır. Süleymaniye'nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.