İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı: İBB için 8 müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı: İBB için 8 müfettiş görevlendirildi
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı İBB'ye 'teftiş' konusunda açıklamada bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

citakli-ismail.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak açıklama yapan Çataklı, '8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var.' dedi.

Çataklı konuya dair yaptığı açıklamada "Rapor henüz tamamlanmadı. Kimleri görevlendirdik onları paylaşayım. 5 mülkiye müfettişi, 1 hazine ve maliye, 1 MASAK uzmanı, 1 ticaret müfettişi... 8 kişilik bir heyet var" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) referansıyla İBB'ye yerleştirilen kişilerle ilgili açıklama yayınladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde işbaşı yaptırılan personelden:
455 PKK/KCK,
80 DHKP-C,
20 MLKP,
2 MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diger terör örgütleriyle iltisaklı olduğu yönünde tespitler üzerine,

Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır."

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İBB’den de açıklama geldi

İBB'den yapılan açıklamada, "'Terör bağlantılı' kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır" denildi.

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı özel teftişe ilişkin İBB'den de yanıt geldi. İBB'den yapılan açıklamada; İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin 16 Aralık 2021 tarihinde yapılan yazıyı yanıtsız bıraktığı belirtilerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez" denildi.

murat-ongun.jpg

'Bu sorun İBB'nin değil İçişleri Bakanlığı'nın sorunudur'

Bakanlığın 86 bin İBB çalışanının zan altında bıraktığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadan şunları paylaştı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

'Terör bağlantılı' kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız.

Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur. İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır."