İBB "Haydarpaşa ihalesinin iptali" için düğmeye bastı! Dilekçe verildi...

İBB "Haydarpaşa ihalesinin iptali" için düğmeye bastı! Dilekçe verildi...
İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci gar ihalesindeki skandala karşı kolları sıvadı. İBB, bu sabah hukuk mücadelesi başlattı. İBB heyeti, ihalenin iptali için dava dilekçesini sundu. Diğer taraftan İmamoğlu'nun çağrısı üzerine yüzlerce vatandaş Adliye önünde toplan

Sabah saatlerinde Bölge İdare Mahkemesi’ne gelen İBB heyeti, ihalenin iptali için dava dilekçesini sundu. Heyet daha sonra ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Kartal’daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na hareket etti.

DiLEKÇEDE NE VAR?

Sözcü gazetesinin haberine göre mahkemeye sunulan dava dilekçesinde elenme gerekçelerinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilerek “Ayrı ayrı iş deneyimi belgesinin aranması komisyonun yorumudur, herhangi bir hukuk kuralına dayanmamaktadır. Aynı anlama gelen bir ifade yazılmış olduğu halde ‘müşterek ve müteselsil’ ibaresinin geçerlilik şartı olarak aranması en temel hukuk kaidelerinden birine, ‘dürüstlük’ kuralına aykırıdır” ifadelerine yer verildi.

SUÇ DUYURUSU 11:30’DA

İBB ayrıca, saat 11.30'da da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

ONLARCA AVUKAT VE PARTİLİ DE GELDİ

Kartal’daki Anadolu Adliyesi önüne yüzlerce vatandaşın yanı sıra çok sayıda avukat da geldi. Kalabalık İBB avukatlarını alkışlar eşliğinde karşıladı,

İBB heyeti suç duyurusu dilekçesini teslim etmek üzere adliye binasına giriş yaptı.

İSTANBUL’UN SİMGELERİ

Türkiye’nin simge yapılarından tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl depo sahalarını, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 15 yıllığına kiralamak için TCDD, 4 Ekim’de ihale açtı. İhaleye 4 teklif sunulmuş, 2 şirket elenirken sona Okçular Vakfı’nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan İBB eski çalışanı 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’e ait Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş’den oluşan konsorsiyum kalmıştı.

TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin TL olarak belirlediği ihalede Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin TL teklif sundu. İhale komisyonunun tarafları pazarlığa davet etmesi beklenirken 18 Ekim günü ihalenin gerçekleştirildiği, İBB’nin davet bile edilmeden yazılı olarak elendiğinin bildirildiği öğrenildi. İhaleye tek başına davet edilen Hezarfen Danışmanlık’ın rakamı 350 bin liraya çıkardığı ve ihaleyi aldığı açıklandı.

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :