'Er Caner Sarmaşık'ın ölümü soruşturulacak' güvencesi

'Er Caner Sarmaşık'ın ölümü soruşturulacak' güvencesi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair yaptığı açıklamada Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Hareketları'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 68'e yükseldiğini söylerken, askeriyede yaşanan ölüm ve intihar olaylarına dair konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair yaptığı açıklamada Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Hareketları'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 68'e yükseldiğini söylerken, Irak'la yaşanan gerileme dair ''Ülkelerin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı gösteriliyor'' dedi. 

Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle:

Açıklamasında, ''Başta dost ve kardeş Irak olmak üzere, tüm komşularımızın sınırlarına ve egemenliğine saygılıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacımız; terörle, teröristle mücadele. Irak'ın arazi şartları itibarıyla orada yuvalanan teröristler nedeniyle Irak'ın kuzeyinde olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım'' diyen Akar, Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68'e yükseldiğini söyledi. 

Hulusi Akar ayrıca isim vermeden Suriye'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Er Caner Sarmaşık soruşturmasının üstüne gidileceğine dair açıklamalarda bulundu. Akar, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, örnek düzeyde personelinin sağlığıyla, gelmişi ve geçmişiyle ilgilidir. Her zaman, her olayda mutlaka idari ve adli bir soruşturma yapılıyor'' diye konuştu. 

Sarmaşık ailesini dün gece de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arayarak baş sağlığı dilemişti. Soylu, aileye ''Meseleyle bizzat ilgileneceğim'' demişti. 

"Yunanistan tehdit dili ile bir yere varamaz"

Yunanistan ile yaşanan diplomatik krize dair de açıklamalarda konuşan Akar, ''Türkiye'ye karşı tehdit diliyle bir yere varamayacaklarını anlamalarını bekliyoruz. Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki duruşumuzla siyasal çözüm arayışlarının önünü açtığımıza inanıyoruz'' dedi.