Er Caner Sarmaşık'ın ölümüne dair detaylar: İntihar deniliyor ama silahta parmak izi yok

Er Caner Sarmaşık'ın ölümüne dair detaylar: İntihar deniliyor ama silahta parmak izi yok
Suriye'de görev yaptığı sırada 29 Nisan perşembe günü hayatını kaybeden 20 yaşındaki er Caner Sarmaşık'ın ölüm nedenine dair tartışmalar sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, intihar ettiğini söylerken, aile Caner Sarmaşık'ın öldürüldüğünü düşünüyor.

HAZAR DOST

halktv.com.tr, Caner Sarmaşık'ın ailesiyle görüşüp olayın detaylarını öğrenirken, yaşananlara dair başka kaynaklardan olayın farklı boyutlarının olduğu şüphesini güçlendiren iddiaları ortaya çıkardı. 

İntihar ettiği söylenen er Caner Sarmaşık için Milli Savunma Bakanlığı, aileye önce ''Arkadaşının silahından mermi alarak intihar etti'' diye beyanda bulunurken, kesin ölüm nedenini ''Komutanın silahıyla intihar etti'' olarak belirtti.

İki farklı açıklamanın ardından, halktv.com.tr'ye konuşan kaynaklar, cinayet soruşturmasına dair çarpıcı bir iddiada bulundu: Caner Sarmaşık'ın otopsisinde, silahta parmak ve barut izinin olmadığı anlaşıldı.

Caner Sarmaşık, acemi birliği görevini Kayseri'de tamamladıktan sonra usta birliği için Hatay'a gitti. Sarmaşık, Suriye'ye gönüllü olarak giderken, askerliğinin bitmesine 45 gün kalmıştı. Eniştesi Okan Varçın, Caner'in kendilerini arayarak, ''Beni buradan alın. Burası çok kötü. İyi değilim, yerimin değişmesini sağlayın'' dediğini belirtirken, ''Ben de mahalle muhtarımız aracılığıyla Caner'in komutanına ulaştım. Komutan, 'Caner'in durumu iyi, yer değiştirme gibi bir şey olamaz' dedi"

Komutan: Buradan kimsenin psikolojisi iyi değil

Okan Varçın, komutana rica ettiğini belirtirken, olumsuz yanıt aldığını söyledi. Caner Sarmaşık'ın psikolojisinin iyi olmadığını belirttiğini söyleyen Varçın, ''Ben bu cümleyi kurunca, komutan bana 'Burada kimsenin psikolojisi iyi değil' diye yanıt verdi'' diye konuştu.

Komutanının hakaretleri

Caner'in kendilerini aradığında komutanıyla yaşadığı sorunu anlattığını söyleyen Varçın, ''Komutanı ona 'Gel çingene, git çingene' diye sesleniyormuş. Kendisi, komutana 'Ben askerliğe geldim, böyle hitap etmeyin' demiş ama komutanı onu dinlemeyerek, 'Konuşma, sen darbukadan anlarsın' diye yanıt vermiş'' diyerek olayı anlattı. 

Şüphe çeken arkadaş

Okan Varçın, şüphelerinin gün geçtikçe arttığını söylüyor. Caner'in askerde olan bir arkadaşından kendilerini aradığını belirten Varçın, ''Arkadaşı bize 'Ne zaman isterseniz benden ulaşabilirsiniz. Merak etmeyin' gibi cümleler kurdu. Biz de olay sonrası kendisini aradık ama hiçbir şekilde ulaşamadık'' diye konuştu. 

'Otopsi raporu ve gördüğümüz arasında fark var'

Öte yandan aile Caner Sarmaşık hayatını kaybettikten sonra yapılan otopside de sorun olduğunu düşünüyor. Okan Varçın, ''Verilen raporda otopsi için kafatası ve göğüs kafesinin açıldığı söyleniyor fakat biz evladımızı gördük. Bu yazılanlar yapılmamıştı'' diye konuştu. 

Caner'in vefatının ardından arkadaşıyla defalarca iletişim kurmak istediklerini söyleyen Varçın, ''Hiçbir şekilde mesajlarımıza ve aramalarımıza cevap vermedi'' dedi. 

'İntihar edecek bir çocuk değildi'

Okan Varçın, Caner'in intihar edecek biri olmadığının belirtiyor. Askerden dönmesine 40 gün kaldığını söyleyen Varçın, ''Neden bu kadar kısa süre kala böyle bir şey yapsın? Umut dolu bir çocuktu. Kimseyle kavgası yoktu, sicili tertemizdi'' diye konuştu. 

Roman vatandaşlar tepkili

Roman vatandaşlar ise er Caner Sarmaşık'ın komutanı tarafından öldürüldüğünü düşünüyor. Sakarya, Manisa ve Kırklareli'nde sokağa çıkan Roman vatandaşlar, ''Bizim şehidimizin tabutuna Türk bayrağı koyulmadı'' diyerek tepki gösterdi.