Hiranur Vakfı önünde protesto

Hiranur Vakfı önünde protesto
SOL Parti, İsmailağa cemaatinde 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakılmasını Ankara Keçiören'deki Hiranur Vakfı binası önünde protesto etti. Yapılan açıklamada, "Hiranur gibi tarikatlar çocuklarımızı karanlıklarına mahkum ediyor" dedi.

Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, ailesinin 6 yaşındayken Kadir İstekli’yle evlendirmesine tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. SOL Parti Ankara İl Örgütü, Keçiören’de bulunan Hiranur Vakfı önünde eylem yaptı. Tarikat ve cemaat yurtlarının, ülkenin geleceğini kararttığı belirtilen eylemde, Hiranur vakfına “Tarikat İktidarını Gönderelim” yazılı pankart asıldı.

Eylemde konuşan partililer, tarikat-cemaat yurtlarına gençlerin mahkum edildiğini, ülkenin geleceğinin tarikat cemaat karanlığına peşkeş çekildiğini dile getirdiler. Vakıf önünde eylem yapan SOL Partililerin yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

'Tarikatların önü açılarak solun önü kesildi'

“Günlerdir ülkenin üzerine karabasan gibi çöken, çocuklarımızın geleceğini karartan tarikatların, cemaatlerin yuvası. Hiranur gibi tarikatlar çocuklarımızı karanlıklarına mahkum ediyor. Tarikatlar ve cemaatlerin önü yıllardır açılarak solun önü kesildi. Tarikatlar cemaatler büyütülürken sola balyoz harekatları yapıldı. Bu tarikatlar toplumun bataklığıdır. Bu bataklık yıllardır bürokrasisiyle, hükümetiyle her dönem beslendi. Ülkenin geleceği, çocukların geleceği peşkeş çekildi. Biz bu karanlığa teslim olmayacağız.

whatsapp-gorsel-2022-12-11-saat-16-57-45.jpg

'Karanlık düzeninizle mücadele edeceğiz'

Bu ülkeyi bu halkı sahipsiz sananlar unutmasın ki bu karanlık düzeni başınıza yıkmak için onuruyla emeğiyle geçinen gençlerimiz, kadınlarımız ülkeye de halka da sahip çıkacak. Bu memlekete laiklik, adalet, sol gerek. Bu ülkenin çocuklarını, gençlerini tarikat yurtlarına mecbur edenler unutmasın ki bu ülkenin geleceğini karanlığa mahkum ediyor. Geleceğimize sahip çıkmak için karanlık düzeninizle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından SOL Partililer, Keçiören’deki Hiranur Vakfı binasına “Tarikat İktidarını Gönderelim” yazılı pankartlarını astı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :