Hıncal Uluç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç için çalıştığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlenmişti. Hıncal Uluç, öğle vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti. Uluç için sabah saatlerinde çalıştığı Sabah Gazetesi önünde tören düzenlendi.

hincal-uluc-son-yolculuguna-ugurlandi-9097-dhaphoto12.jpg

Törenin ardından Uluç'un naaşı Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Hıncal Uluç'un ağabeyi Öcal Uluç, ailesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AKP Milletvekili Mahir Ünal, Eski Başbakan Tansu Çiller, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sunay Akın, Ender Bilgin, spor ve medya camiasından birçok isim katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Hıncal Uluç, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

hincal-uluc-icin-gazete-onunde-toren-2408-dhaphoto8-001.jpg

Hıncal Uluç'un abisi Öcal Uluç, "O benim sadece kardeşim değil aynı zamanda meslektaşımdı. Sırdaşımdı, dostumdu. Herkes bilir ki hayatta en sevdiğim insan Hıncal'dı. Burada onun için böyle bir konuşmayı yapmak benim hayatımda yaptığım en zor işlerden bir tanesi. Biraz sonra onu toprağa vereceğiz. Toprağa verirken onun asıl özelliğini söylemek isterim. O ölüme koşan değil yaşayan ve yaşatan bir insandı. Bütün hayatı da böyle geçti" dedi.

hincal-uluc-son-yolculuguna-ugurlandi-5355-dhaphoto3.jpg

'En yakın dostlarını bile eleştirirdi'

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, "45 seneye yakın bir dostluğumuz vardı. Kendine münhasır bir insandı. Toplumda gerekli olan kitabın ortasından konuşma tarzını benimsemiştir. En yakın dostlarını bile en acımasız şekilde eleştirmekten geri kalmazdı" diye konuştu.

hincal-uluc-son-yolculuguna-ugurlandi-8808-dhaphoto4.jpg

'İyi bir Galatasaraylıydı'

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Faruk Süren, Hıncal Uluç'un iyi Galatasaraylı olduğunu belirterek "Galatasaray'ı eleştirmiyor anlamına gelmesin, Galatasaray'ı ve yöneticilerini eleştirirdi" dedi.

hincal-uluc-son-yolculuguna-ugurlandi-8808-dhaphoto8.jpg

'Hıncal Uluç hafıza niteliğinde bir insandı'

AKP Milletvekili Mahir Ünal, Hıncal Uluç'un duruşuyla örnek olduğunu belirterek "Hıncal Uluç hafıza niteliğinde bir insandı. Cumhurbaşkanımız ve partimizin taziyelerinizi iletiyoruz" diye konuştu.

hincal-uluc-son-yolculuguna-ugurlandi-4887-dhaphoto9.jpg

'Cesur bir insandı lafını esirgemedi'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise "Çok değerli ve kıymetli bir insandı. Toplumda bazı yerlerde insanların değeri ve kıymeti her zaman ayrı bir yer ifade ediyor. Hıncal ağabey bunlardan bir tanesiydi. Cesur bir insandı lafını esirgemezdi" şeklinde konuştu.

Kaynak:DHA

Etiketler :