HDP'den SETA'ya tepki: Gazetecilik değil, hedef göstermek suçtur

HDP'den SETA'ya tepki: Gazetecilik değil, hedef göstermek suçtur
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, hükümete yakın SETA Vakfı’nın “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adıyla yayımladığı raporda çok sayıda gazetecinin hedef gösterilerek açık açık fişlendiğini kaydetti.

Barış, “Esas suç medyayı boyunduruk altına almak, kamuoyunun haber alma hakkını engellemek, gazetecileri fişlemek, hedef göstermektir” dedi.

‘İhbarcılık yapılıyor’

HDP’li Barış, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete yakın SETA’nin Vakfı’nın yayımladığı raporda çok sayıda gazetecinin hedef gösterildiğini kaydetti. Barış, gazetecilerin isimleri, özgeçmişleri, haberleri, sosyal medya paylaşımları ve bazılarının fotoğraflarının yer aldığı belirtilerek SETA tarafından alenen fişlendiklerini kaydetti. HDP’li Barış, şunları dile getirdi: “Belgede yer alan sonuç ve öneriler bölümü de en az belgenin geneli kadar vahimdir. Bu bölümlerde kullanılan ifadeler adeta fişlemenin ve ihbarcılığın itirafı niteliğindedir. Medya kuruluşlarına yönelik sansür ve gazetecilere yönelik işten çıkarmalar teşvik edilmiş, vatandaşlar ihbarcılığa yönlendirilmiştir. Rapordan çok savcılık iddianamelerini anımsatan bu belge, darbe dönemlerinin medya andıçlarından farksızdır.”
Barış, söz konusu isimlerin gazetecilere yönelik tüm baskı ve tehditlere karşın mesleklerini yaptıklarını belirterek, “Bu, suç değil onur duyulması gereken bir durumdur. Esas suç medyayı boyunduruk altına almak, kamuoyunun haber alma hakkını engellemek, gazetecileri fişlemek, hedef göstermektir” diye konuştu.

İlgili Haberler