Halkın derdi 6 yaşındaki mağdur, Cübbeli'ninki 'cemaate hassasiyet'

Cübbeli Ahmet, İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşında ‘evlendirilmesi’ ve cinsel istismara maruz bırakılmasının ortaya çıkmasıyla ilgili haber yapan Halk TV, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini hedef alarak "Burada çalışanlarda dini hassasiyet yok. Haber yapanlarda yok" dedi.

İsmailağa tarikatının liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşındayken 'evlendirilmesi' ve cinsel istismara maruz bırakılması gündem oldu. Gazeteci Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı çocuk istismarına hem kamuoyundan hem de siyasi arenadan art arda tepkiler geldi.

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü YouTube kanalındaki haftalık sohbet programı sırasında, sözkonusu istismar olayıyla ilgili Halk TV, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini hedef alarak "Bir mevzuda haber çıkıyor. Kaynağı ne Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü, Halk TV mesela. Burada çalışanlarda dini hassasiyet yok. Haber yapanlarda yok" dedi.

Savcı hakkında inceleme

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasıyla ilgili soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına hükmeden savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı.

Adli süreç

Öte yandan, İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi ve anne-babası hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İstekli'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G'nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Etiketler :