Halk TV programcılarından cinsel istismara tepki: Başka utançlar olmasın diye...

Halk TV programcılarından cinsel istismara tepki: Başka utançlar olmasın diye...
İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki çocuğu evlendirmesine tepkiler yükselirken Halk TV programcıları da olayın üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı.

İsmailağa tarikatının liderlerinden ve aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli isimli müridiyle 'evlendirmesine' tepkiler sürüyor.

Çocuğun cinsel istismarına Halk TV'nin ekran yüzleri de tepki gösterdi.

Halk TV programcısı Şule Aydın, çocuğun kardeşlerinin daha sonra yaptığı açıklamalara ilişkin konuşmasında H.K.G.'nin 1998 doğumlu olduğunu hatırlattı ve kardeşlerinin ondan da küçük olduğunu belirtti. "Onlar da hala küçük onlara bir şey söylemek istemiyorum. Çok da üzülüyorum onların böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmasına. Ama orada yanlarında oturan abilerine söylemek istediğim bir şey var, kadını yok sayan bir zihniyetten geldiği için söyleyeceklerim var" diyen Aydın şu ifadeleri kullandı:

Kardeşinin 6 yaşında yaşadıklarını anlattığı ifadesini okudu mu, okumadı mı? Kadir İstekli'nin 6 yaşında kardeşine yaptıklarını okudu mu? Biz onların detaylarını elbette vermeyeceğiz. Çünkü onun da kardeşini Türkiye'deki tüm çocukların hakkını korumak için vermiyoruz. Türkiye'de pedofilinin ne kadar yükseldiğini, çocuk pornosunun ne kadar yükseldiğini bildiğimiz için vermiyoruz o ifadeleri. Ama o abiye orada oturup 'olmadı' deyip istismarı örtmeye çalışırken kardeşinin ifadelerini bir kere daha okumasını istiyorum.

Timur Soykan bir rüyayı yazmadı. Yargıya intikal etmiş bir iddianameden yazdı. Çocuğun ifadeleri var.

Halk TV programcılarından Emin Çapa da "Benim şahsi tarafına olayın söylemek istediğim bu olaylar karşısındaki öfkeyi, hem kendime hem toplumuma hem ülkeyi yönetenlere hem yargıya anlatacak bir sözcük yok" dedi.

Çapa sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim meslek hayatım boyunca çocukların cinsel istismarı dediğimizde kamuoyunda bir tepki oluşuyor. Bize diyorlar ki siz tecavüzü küçültmeye çalışıyorsunuz bu tecavüz cinsel istismar değil. İnsanlar istismarın küçük bir şey olduğunu zannediyorlar. Uzmanlar diyor ki çocuklar söz konusu olduğunda tecavüz diyemezsiniz çünkü tecavüz insanlar arasında rıza olmadan cinsel ilişkidir. Onu zorlarsınız. Ama bir çocuk söz konusuysa buna tecavüz diyemezsiniz. Çünkü tecavüz dediğinizde yetişkinler arasında olan gibi rıza olsaydı sorun olmayacaktı anlamı çıkıyor. Rızası olsaydı tecavüz etmediği anlamına gelir. Çocuğun cinsel istismarı iki yönlü, yetişkin birey kendi cinsel arzularını tatmin için çocuğu iğrenç bir şekilde kullanıyor. İkincisi çocuğun çocukluk masumiyeti istismar ediliyor.

Halk TV programcılarından Can Coşkun ise çocuğun cinsel istismarına şu tepkiyi gösterdi:

Türkiye'nin bazı utanç gündemleri var. Belki de onların en acısı. Ortaya çıkanlar olayın kaçta kaçını gösteriyor emin değiliz. Yargılanması gereken belki de daha çok kişi var. Yargıdan siyasete kadar herkes elini taşın altına koymalı.

Bu utancı silmek bu topraklarda her bir çocuğun hakkı için gerekli. Başka utançlar olmasın diye bu olayın üzerine gidilmeli. Ne yaşandıysa üzerine gidilmeli.

Kaynak:halktv.com.tr