Halk TV ailesi büyüyor

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Halk TV ailesinin büyüdüğünü ilan etti. Mahiroğlu, 'Yeni dönemin medyasını inşa ediyoruz' diyerek basılı gazete 'Halk'ı duyurdu.

Halk TV ailesi büyüyor. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Tüm susturma çabalarına inat, iktidarın medya tekelini kıracağız" dedi.

'Yakında...'

Basılı gazete 'Halk'ı duyuran Mahiroğlu, "'Yeni dönem'in medyasını inşa ediyoruz. Halk TV ailesi daha da büyüyor. Basılı gazetemizle demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesine daha güçlü omuz vereceğiz. ‘HALK’ın vicdanı olacağız… YAKINDA…" ifadesini kullandı.

'Tuzun koktuğu ve sözün bittiği nokta'

RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın Gezi davasında alınan karar sonrasında yaptığı açıklamaları yayınlayan Halk TV, KRT, TELE 1 ve Flash TV’ye ‘iktidarı küçük düşürme ve aşağılama’ maddesinden ceza vermiş; Mahiroğlu karar için, 'Tuzun koktuğu ve sözün bittiği nokta' ifadesini kullanmıştı.

Mahiroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "'Seçilmiş vekillerin basın açıklaması yapması ne zamandan beri suç oldu?' diye sormayacağım" demişti. "Bu cezanın evrensel yayın ilkelerine aykırı bir durum olduğunu da sorgulamayacağım" diyen Mahiroğlu, "Çünkü artık tuzun koktuğu ve sözün bittiği noktadayız" mesajını paylaşmıştı.