'Günah keçisi bulmayın, KPSS'nin sorumluları tepedekiler'

'Günah keçisi bulmayın, KPSS'nin sorumluları tepedekiler'
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, iptal edilen ve bugün yeniden yapılan KPSS'ye ilişkin, “İptal edilen KPSS'nin sorumluları kim? Bununla ilgili bir soruşturma başlatıldı ancak henüz sonuç alınamadı. Bir günah keçisi bulup da bütün suçu ona atacaksanız bunu hiç yapmayın. Çünkü esas sorumluların en tepedekiler olduğunu biliyoruz” dedi.

ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sorularından bazılarının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddia edilmiş ve 31 Temmuz’da yapılan sınav iptal edilmişti. ÖSYM, iptal ettiği KPSS’yi bugün yeniden yaptı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, bugün yaptığı açıklamada, iptal edilen KPSS'ye ilişkin soruşturmaya dikkat çekti. İptal edilen sınavın sorumlularını soran Adıgüzel, sınavda mağdur olan herkesin masraflarının tanzim edilmesi gerektiğini söyledi. "İptal edilen KPSS'nin sorumluları kim?" diyen Adıgüzel, "Bununla ilgili bir soruşturma başlatıldı ancak henüz sonuç alınamadı. Bir günah keçisi bulup da bütün suçu ona atacaksanız bunu hiç yapmayın. Çünkü esas sorumluların en tepedekiler olduğunu biliyoruz" dedi.

'Kamu da zarara uğratıldı'

Sadece adaylar değil kamunun da zarara uğratıldığını belirten Adıgüzel, "Adaylar dahil zarar gören herkesin tüm masraflarının da tazmin edilmesini istiyoruz. Sadece yeni başvurularda harç parası alınmaması bu meseleyi çözmez. Çünkü yol parası, yemek parası ve konaklama parası ödediler; sadece kendileri değil, aileleri ile beraber. Keza kamunun da başta kitapçık parası olmak üzere pek çok masrafı oldu. Tüm bunların sorumlulardan tazmin edilmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak:ANKA

Etiketler :