Gülşen'in tutuklanması uluslararası basında yankı buldu

Gülşen'in tutuklanması uluslararası basında yankı buldu
Gülşen'in nisan ayındaki konserinde sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması uluslararası arenada da yankı buldu. Çeşitli haber kuruluşları ve gazeteciler konuya dair paylaşımlar yaptı.

4 ay önce verdiği bir konserde ekip arkadaşlarından birine "İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatılan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şarkıcı Gülşen'in tutuklanması uluslararası arenada da ses buldu.

İngiliz haber ajansı Reuters, "Türk şarkıcı Gülşen, İmam Hatip şakasının ardından tutuklandı" başlıklı haberinde Gülşen'in tutuklanmasına dair bilgi vermesinin ardından şu ifadelere yer verdi:

"İmam Hatip okullarının sayısı, iktidardaki Ak Parti’nin kökleri siyasal İslam’a dayanan ve ülkede dine yönelik onlarca yıllık kısıtlamaları kaldırarak laikleri tedirgin eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan döneminde hızla arttı.

Eleştirmenler, Erdoğan’ın muhalefeti ve ifade özgürlüğünü bastırmak için mahkemeleri kendi iradesine boyun eğdirdiğini söylüyor, hükümet ise bu suçlamaları reddediyor.

Devlet tarafından yönetilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda bütçesinin ve kamuoyu üzerindeki etkisinin artması, Erdoğan'ın gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde oylarını artırmak için dini kullandığı suçlamalarına neden oldu."

'AKP muhafazakar seçmenlerin güçlü katılımına ihtiyaç duyacak'

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli The National gazetesi de "Türk mahkemesi pop yıldızı Gülşen'e dini yorumu nedeniyle hapis cezası verdi" başlığıyla verdiği haberde, "Gülşen'in sözlerinin Erdoğan'ın partisindeki üst düzey yetkililerin tepkisini çektiğini" belirtirken, "Erdoğan ve iktidardaki AKP, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde anketlerdeki düşüşü tersine çevirmek için muhafazakâr seçmenlerin güçlü bir katılımına ihtiyaç duyacak" sözlerine de yer verdi.

Haberin devamında, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Gülşen gibi sanatçıların hapse atılmaması için Türkiye’deki gençlere gelecek yıl oy kullanmaları çağrısında bulunması" da yer aldı.

'Sahne kıyafetleri nedeniyle sürekli eleştirilen Gülşen...'

Bağımsız gazeteci Paul Benjamin Osterlund, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından biri olan ve sahne kıyafetleri nedeniyle sürekli eleştirilen, kadın ve LBGT haklarının açık sözlü savunucusu Gülşen, nisan ayında imam hatip okulları hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'nefrete teşvik' suçlamasıyla bugün resmen tutuklandı" diye yazdı.

halktv.com.tr // DIŞ HABERLER