Gülistan'ın annesi 'Adalet' diye haykırıp baygınlık geçirdi

2 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesi Adalet Nöbeti başlatmıştı. Vali ve Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek istediklerini belirtilen ancak içeri alınmayan aile üyelerinden anne Bedriye Doku 'Adalet' diye haykırdıktan sonra baygınlık geçirdi.

FERİT DEMİR

2 yıldır kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesinin dün başlattığı süresiz oturma eylemi ve Adalet nöbetinde ikinci güne girilirken bugün öğlen saatlerinde valilik ve adliye binası giriş kapısına gelen Doku ailesi kapıdan içeri alınmayınca burada protesto eylemi yaptı.

Gülistan Doku’nun babası Halit Doku yetkililere seslenerek, "Biz buranın vatandaşı değilsek buradan gidelim. Ben kızımı Diyarbakır’dan Tunceli’ye okumaya mı gönderdim ölüme mi gönderdim" dedi.

Anne Bedriye Doku ise polis barikatına yaklaşarak yetkililere şöyle seslendi:

"Bizi neden içeri almıyorsunuz kızımı arıyorum ben bu suç mu 21 yaşında bir kız, bir fidan bir çiçek, hayalleri hep yarım kaldı, ben kızımı okumaya gönderdim kızımı önce Allaha sonra devlete emanet ettim."

whatsapp-image-2022-01-03-at-13-53-44.jpeg

'Artık yeter kadınlar ölmesin'

Doku Ailesi, vali ve başsavcı ile görüştürülmeyince Adliye kapısı önünde oturma eylemi başlattı. Anne Bedriye Doku burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anne Doku, adalet arayışında olduklarını ve artık kadınların ölmesini istemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Ben bugün burada devlete seslendim artık kadınlar ölmesin adalet adalet dedim. Artık yeter kadınlar ölmesin diyorum. Benim kızımın başına ne geldiyse ben bir anne olarak öğrenmek istiyorum bu benim hakkım. Gülistan ile ilgili ilk gün ne ise durum bugün aynı neden hiçbir şey değişmiyor.”

'Sanki benim kızım kaybolmamış bir tavuk kaybolmuş'

Anne Bedriye Doku kızının kaybolduğu gün savcıya başvurduklarını sanki bir tavuk kaybolmuş gibi muamele yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Biz Diyarbakır’dan gelip savcıya başvurduk. Sanki bir tavuk kaybolmuş gibi muamele yaptılar. Savcılık neden o gün Gülistan’ın erkek arkadaşının telefonuna bilgisayarına neden el koymadı. Neden onların evi aranmadı neden evde inceleme yapılmadan evin burada taşınmasına izin verdiler.”

whatsapp-image-2022-01-03-at-13-53-45.jpeg

'Ben artık derdimi insanlara değil dağa taşa anlatıyorum'

Anne Doku açıklamasına Gülistan’ın katilinin erkek arkadaşı olduğunu bunu 2 yıldır söylediklerini belirterek, "Bizde bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Devlet neden bize yardım etmiyor? Neden bu katil yakalanmıyor? Ben 2 yıldır söylüyorum katil geziyor ben biliyorum, ben Gülistan’ı taşa söyledim, ağaca söyledim, toprağa söyledim, ben köpeğe söyledim, ben hayvanlara söyledim artık insanlara söylemiyorum Gülistan Doku nerede diye benim kızıma ne yaptılar benim kızım bir öğrenciydi. Benim kızım evimde kaybolmadı yurtta kayboldu.” diye konuştu.

'Bu iktidar döneminde herkes adalet arayışına girdi'

Doku ailesinin Tunceli adliyesi önünde başlattığı oturma eylemi ve adalet nöbeti yaptığı yere gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yıllardır çocuklarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri vardı. Bugün saray iktidarı ile birlikte toplumun bütün kesiminde bir adalet arayışı var" diyerek şöyle konuştu:

"Bugün burada Doku ailesinin anne ve babası vicdani bir adalet arayışı başlatmışlar ve kaybolan evlatlarının akıbetini soruyorlar. Bu adalet talebi bugüne kadar belki eksikti bundan sonra bu talebi değiştirmek gerekir. Gülistan Doku kaybolmadı. Gülistan Doku 2 yıldır kaybedildi"

whatsapp-image-2022-01-03-at-13-53-45-1.jpeg

'Artık Gülistan Doku'yu bulun demiyoruz geri verin diyoruz'

Vekil Önlü açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Gülistan Doku kaybedildi. Kaybeden güçler şahıs değil, kişi gibi görünüyor ama arkasında bu devletin bütün mülki amirlerinden tutun yargısına kadar güvenlik güçlerine kadar arkasındalar. Biz bu kaybedilişin hesabını soruyoruz. Bundan sonra artık Gülistan Doku’yu bulun demiyoruz Gülistan Dokuyu artık geri verin. Bizim talebemiz artık Gülistan’ı geri verin sağ yada ölü geri verin.

Bu devletin bütün imkânlarını aylarca tek bir şey için seferber ettiler. Gülistan'ın intihar ettiğini Gülistan’ın ölümünde bir kişinin sorumlu olduğunu algısını topluma verme çabası içine girdiler.

Adalet Bakanına kesinlikle Gülistan Doku ile ilgili soru sorulmaması telkininde bulunuyor. Niye çünkü bizzat kendisi sorumludur. Onun için bundan sonra ki çabamız, arayışımız talep değil Gülistan Doku’nun akıbeti ne ise kendileri biliyor geri verilmesidir."