Gülistan Doku'nun ailesi Adliye önünde oturma eylemi başlattı

Gülistan Doku'nun ailesi Adliye önünde oturma eylemi başlattı
2 yıl önce Tunceli’de kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi kızlarının bulunması ve nerede olduğunun açıklanması için Tunceli Valiliği ve Adliyesi'nin bulunduğu binanın kapısı önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine Gülistan Doku’nun Babası, Halit, annesi Bedriye ve ablası Aygül Doku katılıyor.

Gülistan Doku’nun babası Halit, annesi Bedriye ve ablası Aygül Doku ellerinde Gülistan Doku'nun fotoğrafları ile Valilik ve Adliye binasının bulunduğu yere gelerek adliye önüne gitmek istedi ancak burada barikat kuran polisler, ailenin geçişine izin vermedi. Aile bu duruma tepki gösterdi.

Baba Halit Doku, "Biz çocuğumuzu devlete, yurda, polise teslim ettik" ifadelerini kullandı. Anne Bedriye Doku, polislere Kürtçe "Keşke bu barikatları katiller için kursanız" diye sitemde bulunurken abla Aygül Doku da haykırarak "Barikatları katillere kurun" ifadelerini kullandı.

Bu sırada baba ya kızımı bulun ya da bizi gözaltına alın diyerek polislere seslendi.

Polis ailenin geçişine izin vermedi

Polislerin adliye önüne geçmesine izin vermediği Doku ailesi, barikatın önünde bir süre bekledi bu sırada anne Bedriye Doku, polislere "Tam iki yıl oldu feryat ediyorum Gülistan için. Hanginizin evladı kayboldu? Üniversiteye giden kızım kayboldu, başına ne geldi? Hepinizin evladı var bu acıyı hiç kimse yaşamasın. Bu acıyı düşmanım bile yaşamasın. İki yıldır bu acıyı bir ben bilirim bir de Allah bilir. Gece başımı yastığa koyduğum an diyorum acaba Gülistanı nereye gömdüler, nerede gözlerinin üzerine toprak atıldı?" dedi.

Abla Aygül Doku da kaybolan kardeşi Gülistan’ın bulunması için adliye girişinde barikat kuran polislere, "Biz 2 yıldır kızımızı arıyoruz. Kızımızı burada devlete teslim ettik. Vali bizim kızımızı bulmakla yükümlü. 2 yıl oldu. Biz Validen kızımızı almaya geldik. Siz neden karşımıza dikildiniz? Siz neden sorularımıza cevap vermiyorsunuz? Cevap verecek bir muhatap bulmalıyız burada cevap verilmiyorsa açın biz de cevap verecek birine gidelim" ifadelerini kullandı.

Bu söylemden sonra polis barikatını aşmak isteyen aileye polis izin vermeyince aile burada bekleyişe başladı.

'Katillere barikat yok'

Abla Aygül Doku, polis barikatı önünde beklediği sırada "Barikatları bize kuruyorsunuz. Gülistan’ın erkek arkadaşı Zaynal Abarakov'a neden kurmadınız?" diyerek barikat önündeki polislere seslendi.

whatsapp-image-2022-01-02-at-13-47-10.jpeg

Aygül Doku, "Zaynal Abarakov kim?" diye sorup kendisini kaydeden polis memurunun kamerasının karşısına geçerek; "Bu barikatı bana kuruyorsunuz ya Zaynal Abarakov kimdir soruyorum size kimdir Zanal Abarakov? Siz onun için önümüze barikat kuruyorsunuz. Gözlerinizi benden kaçırmayın kimdir bu adam? Sen tam iki yıldır beni çekiyorsun ya sana ve beni izleyecek olanlara soruyorum. Eğer siz iki yıldır Zaynal Abarakov’u neden yargılamadığınızı kendinize itiraf ederseniz emin olun ki bu kameraları 24 saat boyunca bizi izlemek için çeviremezsiniz" dedi.

Ailenin feryadına karşı sırıtan polise: Vicdansız

Polis barikatı önünde duran ailenin feryatlarını izleyen bir polis memurunun, Aygül Doku ve annesi feryat ederken sürekli gülümsemesi üzerine abla, "Biz iki yıldır korksaydık kızımızı aramazdık. Öldürüyorsunuz, gülüyorsunuz, bunları başarı zannediyorsunuz ya o başarı değildir. Nedir biliyor musun? Acizlik, vicdansızlık, kimliksizliktir. Yüreğinde birazcık sevgi olan sırıtmaz" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-01-02-at-13-47-09.jpeg

'Cevap almadan buradan ayrılmayacağız'

Polislerin adliye önüne geçmesine izin vermediği Doku ailesi, koruma duvarının yanına gelerek burada oturma eylemini başlattı. Abla Aygül doku burada kısa bir basın açıklaması yaparak; "5 ocakta Gülistan’ın kayboluşunun 2’nci yılı dolacak. Ailem 5 ocak tarihine kadar adliye önünden ayrılmayacak. 'Tunceli’ye gelip de bana Gülistan Doku sorusu sorulmasın' diyen Adalet Bakanına burada adliyenin önünde tekrar soruyorum. Gülistan Doku’dan sen sorumlusun, faillerini bulup yargılamaktan sen sorumlusun. Gülistan Doku nerede onu bulmakla mükellefsin. Biz Doku ailesi olarak kamuoyuna şu çağrıyı yapıyoruz. Bizim bir hafta sonra eve gelmesini beklediğimiz kızımız tam iki yıldır yok. Yarın başka Gülistanlar kaybolmasın. Çocuklarımızı bu şekilde aramayalım diye bu ülkede herkesin Gülistan Doku davasına sahip çıkmasını istiyoruz. Gülistan'a ne oldu sorusunun cevabını almadan bu karanlıktan çıkmadan buradan ayrılmayacağız" dedi.

whatsapp-image-2022-01-02-at-13-47-04.jpeg

Aygül Doku’nun açıklamasından sonra kısa bir açıklama yapan Tunceli Kadın Platformu Sözcüsü ve CHP Kadın Kolları Tunceli İl Başkanı Handan Kahraman Şanlı ise şunları söyledi; "Bugün aile ile birlikteyiz şimdiye kadar da birlikte olduk bundan sonra da ailenin hep yanında olacağız. 5 ocak tarihine kadar biz de burada olacağız halkımızın da bizler ile birlikte ailenin yanında olmasını bekliyoruz. Gülistan Doku’nun akıbeti hakkında da doğru bilgiyi alıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız."

Kaynak:DHA