Gizli Tanık Sertçelik'in ifade hamlesi: Önemli bilgilere sahibim

Gizli Tanık Sertçelik'in ifade hamlesi: Önemli bilgilere sahibim
Ayhan Bora Kaplan davasının M7 kod adlı gizliği tanığı Serdar Sertçelik, tutuklu bulunduğu Macaristan’da yeniden ifade değiştirdi. Sertçelik, Macar yetkililere, “Siyasetçilerle ilgili gizli bilgilere sahibim, beni iade etmeyin” dedi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının "M7 kodlu" gizli tanığı olan ve Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik, Kaplan operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinin tutuklanmasına neden olan iddialarını değiştirdi.

T24’ÜN haberine göre, Firarından sonra yayınladığı videolarda, polis müdürlerinin kendisini bazı siyasiler ve bakanların isimlerini söylemesi konusunda zorladığını iddia eden Sertçelik, Macaristan Başkent Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde ise, “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu" öne sürdü. Sertçelik, geçen kasım ayında hakkındaki ev hapsi kararını ihlal ederek yemek yemeye gittiği restoranda ayaklarından vurulmasının da “suikast girişimi olduğunu” iddia etti. “Kendisine koruma statüsü sözü verilmesine karşın, güvenlik korumasının kendisine karşı Kasım 2023'te gerçekleşen suikast girişiminden koruyamadığını” öne süren Sertçelik, “Bu nedenle ülkeden kaçtığını ve saklandığını, iade edilmek istemediğini" ifade etti.

img-4050.jpeg

FİRAR ETTİ 'DARBE VAR' DEDİ

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan davasının en önemli sanıklarından biri olan Sertçelik’in, hakkındaki ev hapsi kararı ve ayağında elektronik kelepçe bulunmasına karşın yurt dışına kaçtığı öğrenilmişti. . Sertçelik, firarından sonra yaptığı videolu paylaşımlarda, Kaplan dosyasında üst düzey yargı ve emniyet mensuplarının adının geçtiği M-7 kodlu gizli tanığın kendisi olduğunu açıklamıştı. Kaplan operasyonunu gerçekleştiren Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı görüşmelerin bir kısmını paylaşan Sertçelik, ifadesine TBMM Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, yine eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sadık Soylu gibi isimleri eklemesi için baskıya uğradığını öne sürerek “darbe” iddiasında bulunmuştu. Sertçelik'in bu açıklamaları sonrası aralarında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın da bulunduğu polisler önce açığa alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.

kapak-122329.jpg

GEÇİCİ OLARAK TUTUKLANDI

Savcılığın darbe iddiaları üzerine başlattığı bu soruşturma devam ederken, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sertçelik, mayıs ayında Macaristan’da yakalandı. Başkent Budapeşte’de hâkim karşısına çıkarılan Sertçelik, 6 Temmuz’a kadar geçici olarak tutuklandı. Macaristan, daha sonra Adalet Bakanlığı’na bir yazı göndererek Sertçelik için hazırlanan 174 sayfalık iade evraklarının karmaşık bulunması nedeniyle, kendileri tarafından hazırlanan 8 sorunun yanıtlanmasını istedi. Yazı içeriğinde Sertçelik’in geçici tutuklanmasına ilişkin karar ve Budapeşte Mahkemesi’nde verdiği ifade de yer aldı.

Macaristan Başkent Mahkemesi kararında yer alan bilgilere göre Sertçelik ifadesinde, yakalanmasından önce yayınladığı videolarda “emniyet mensupları tarafından bazı isimleri vermesi için zorlandığı” şeklindeki iddialarının tam tersi yönde ifade verdi.

TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTEMİYORUM

Sertçelik ifadesinde, “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu" öne sürdü. Geçen Kasım ayında ayağında elektronik kelepçe bulunmasına karşın hakkındaki ev hapsi kararını ihlal ederek yemek yemeye gittiği restoranda ayaklarından vurulmasının da “suikast girişimi olduğunu” iddia eden Sertçelik, “Kendisine koruma statüsü sözü verilmesine karşın, güvenlik korumasının kendisine karşı Kasım 2023'te gerçekleşen suikast girişiminden koruyamadığını” öne sürdü. Sertçelik, “bu nedenle ülkeden kaçtığını ve saklandığını, iade edilmek istemediğini" söyledi.